28. - 27. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili 26. Dönem AK Parti Erzincan Milletvekili ve Türkiye-Venezuela Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Avukat Serkan Bayram'ın hikayesini anlatan Buğday Tanesi filmi Paris'ten büyük bir ödülle döndü. Film, Paris'te düzenlenen Moon Life Ödül Töreninde,  “Yılın En İyi Sosyal Sorumluluk Proje Filmi” ödülüne layık görüldü. Haberi Serkan Bayram Twitter hesabından duyurdu.  Bayram Twitter hesabından şunları yazdı: "Paris Moon Life Ödül Töreninden Buğday Tanesine “Yılın En İyi Sosyal Sorumluluk Proje Filmi” Ödülü. Bizleri bu anlamlı ödüle layık gören değerli jüri üyelerine ve bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese, Buğday Tanesi ekibi adına sonsuz teşekkürler." 

Bu yıl 11.si düzenlenen Moon Life Ödülleri en prestijli ödüllerden biri olarak kabul ediliyor. Aylık yaşam cemiyet ve magazin dergisi Moon Life tarafından düzenlenen ödül töreni bu yıl Paris'te yapıldı.  Alanında uzman pek çok ismin katıldığı ve ödül aldığı tören Paris'te adeta Türkiye fırtınası estirdi. Törende pek çok ünlü isim yer aldı. 

TBMM'DE ÖZEL GÖSTERİM

Bebekken buğday tarlasında çıkan yangında vücudunun büyük bölümünde kalıcı yanıklar oluşan ve ellerini kaybeden İstanbul Milletvekili Serkan Bayram'ın hayata tutunma mücadelesini anlatan film için TBMM'deki konferans salonunda milletvekillerine özel gösterim düzenlenmişti. 

FİLMİN KÜNYESİ

Milletvekili Serkan Bayram'ın danışmanlığı ve yönlendirmesiyle senaryosu Volkan Kapkın tarafından kaleme alınan "Buğday Tanesi"nin yönetmenliğini Doğan Ümit Karaca üstlendi.

Sanatçı Kutsi, Deniz Arna ile Erkan Bektaş'ın da rol aldığı yapımın çekimleri İstanbul ve Ankara'da gerçekleştirildi. Yaklaşık 120 dakikalık film, Türkiye'nin yanı sıra yurt dışında 6 ülkedeki sinemalarda gösterime girmişti. 

BUĞDAY TANESİ KONUSU

Buğday Tanesi filminin konusuna gelince, yaşadığı haksızlık ve ötekileştirme ile mücadeleyle dolu bir yaşamı, Milletvekili Serkan Bayram'ın hayatından esinlenerek anlatıyor. 

WhatsApp Görsel 2023-06-10 saat 20.25.53

Serkan Bayram, henüz bir bebekken buğday tarlasında çıkan elim yangında, ellerini kaybeder. Büyük mücadelelerle hayata tutunan Serkan Bayram, çok sayıda sivil toplum kuruluşunun üyeliğini üstlenen başarılı bir avukat, iyi bir aile babası; ama her şeyden önce haksızlıklara ve ötekileştirilmeye karşı verdiği mücadele ile engelli insanlara umut olur.

WhatsApp Görsel 2023-06-10 saat 20.254

Samimihaber.com ailesi olarak biz de Serkan Bayram'ı ve filmde emeği geçen herkesi kutluyoruz.

WhatsApp Görsel 2023-06-10 saat 20.25.54