Osmaniye, Yaşar Kemal onuruna edebiyat festivali düzenliyor Osmaniye, Yaşar Kemal onuruna edebiyat festivali düzenliyor

"Blade Runner" serisinin son halkası "Blade Runner 2099", 1982 yapımı kült bilim kurgu filmi "Blade Runner" ve 2017 tarihli "Blade Runner 2049" filmlerinin devamı niteliğinde. 2017 yapımı filmde Denis Villeneuve'ün yönetmen koltuğuna oturduğu evren, bu kez dizisel bir formatta izleyici karşısına çıkıyor. Dizi, "Blade Runner 2049"un 50 yıl sonrasını konu alıyor ve çekimlerinin Prag’da gerçekleştirileceği açıklandı.

Dizinin başrolünde, "Her Şey Her Yerde Aynı Anda" filmiyle Oscar kazanan ve son dönemin en gözde isimlerinden biri olan Michelle Yeoh yer alacak. Yeoh'un rolüyle ilgili detaylar şimdilik gizlilik perdesi altında tutulsa da, oyuncunun serinin bu yeni üyesinde nasıl bir karakterle seyirci karşısına çıkacağı büyük bir merak konusu.

"Blade Runner 2099"un senaryosu, "Shining Girls" ve "Halo" gibi dizilerin yapımcısı Silka Luisa tarafından kaleme alındı. Yeni dizinin, serinin bilim kurgu ve derin felsefi sorgulamalarıyla örülü atmosferini sürdüreceği ve "Blade Runner" evrenine yeni bir soluk getireceği bekleniyor. Dizi, hem serinin hayranlarını hem de bilim kurgu severleri heyecanlandıran bir gelişme olarak öne çıkıyor.