Cumhur Altıok yazıyor

Seçim Haziran ayı başında yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun TBB’nin başına geçmesine garanti gözüyle bakılıyor.

CHP’li belediyelerde eş dost akraba kayırması tartışmaları hız kesmiyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in iktidar kanadına yaptığı ziyaretler, AK trol ile verdiği pozlar tartışılmaya devam ediyor. Özel belediyeleri tek tek gezerek ayar vermeye çalışıyor. 

Kamuoyunun önünde akraba kayırmasına izin vermeyeceğini ilan ediyor. Belediyeleri kontrol altında tutmaya çalışıyor. 

ÜÇ İLDE DE İSTENMEYEN ERDOĞDU KRİZİ

Öyle ki belediyeleri kontrol altında tutabilmek için genel sekreterleri belirlemek istiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne genel sekreter olarak, Ümraniye’den aday olan ancak kazanamayan Aykut Erdoğdu’yu atamak isteyen Özel ve Cemil Tugay’ın arası açıldı. Özel, bu kez Erdoğdu’yu Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yollamış, yine genel sekreter olarak atanmasını istemiş. Ancak talebi yine kabul edilmemiş. Özel yılmamış bu kez de Erdoğdu’ya Manisa’yı adres göstermiş. Bilin bakalım ne olmuş? Manisa’da Erdoğdu’yu istemedi!

Bunları niye anlatıyorum. Başından beri diyoruz ya ‘CHP’de çift başlılık’, ‘Kurumsal genel başkan’, ‘liderlik sancısı’….Özel son dönemde yaptığı hamlelerle işte sorunları aşmaya çalışıyor. Ama siyasi ekseni sürekli sallantıda olduğu için başarılı olamıyor. 

GÖRÜŞMEK DEĞİL KİMİN GÖRÜŞTÜĞÜ ÖNEMLİ

Herkes Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Özel’in yaptığı görüşme hakkında olumlu ya da olumsuz yorum yapıyor. Ben de elbette ki siyasilerin bir araya gelmesinde bir sorun görmüyorum ama hangi siyasi kişilik? 

Şöyle ki uç bir örnek verelim Cemal Enginyurt ile Erdoğan görüşürse başka yorumlanır, Özel görüşürse başka yorumlanır. Enginyurt görüşlerini sakınmadan, ekseninden kaydırmadan açıklıyor. Erdoğan’ın yüzüne de söyler diye düşünüyor insan. Ama Özel gibi ekseni olmayan bir siyasetçi görüştüğünde soru işaretleri oluşuyor. Gündemi boş yere meşgul eder. 

O KOLTUĞA OTURDUĞUNDA…

Gelelim sadede… İmamoğlu öyle bir koltuğa oturmaya hazırlanıyor ki Özel’in ‘liderlik’ işi daha da zora gidiyor. Belediye başkanlarına günlük siyasetten uzak durun talimatı veren Özel’in kendisi Meclis’e sıkışıp kalacak. İmamoğlu TBB Başkanı olduğunda tüm proje ve finansman işlerini de yönetecek. Özel’in hiçbir söz hakkı kalmayacak. Bakalım gelecek günler nelere gebe…

Kamuda çok maaş uygulamasını sona erdiren yasa Resmî Gazete’de yayınlandı Kamuda çok maaş uygulamasını sona erdiren yasa Resmî Gazete’de yayınlandı

Cumhurbaşkanı adayı kim olacak tartışması için çok erken. Çünkü o gün gelene kadar bir sürü hamleye tanık olacağız. Örneğin eylül ayında yapılması planlanan tüzük kurultayında neler olacak göreceğiz.

Editör: Elif Erbay