WhatsApp, Android kullanıcılarının mesaj yedeklemeleri için yeni bir değişiklik yaparak artık Google Drive alanını kullanacak. Platform, sunduğu yeni özelliklerle kullanıcıların işlerini kolaylaştırmaya devam ediyor; ancak bu son değişiklik pek olumlu karşılanmıyor. WhatsApp'ın yaptığı değişikliğe göre, mesaj yedeklemeleri Google Drive alanını kullanacak.

Steam Açılmıyor, Ne Yapamam Gerekiyor? (2024) Steam Açılmıyor, Ne Yapamam Gerekiyor? (2024)

Dünyanın en popüler mesajlaşma platformlarından biri olan WhatsApp, yeni yıla bu önemli değişiklikle giriş yaptı. Kullanıcı konforunu düşünerek yapılan değişikliklerle tanınan platform, bu sefer pek olumlu tepkiler almadı. Değişiklik, özellikle yedeklemelerle ilgili.

WhatsApp yedeklemeleri artık Android kullanıcılarının Google Drive alanını kullanacak şekilde düzenlendi. Şirket, bu değişikliği geçtiğimiz ay duyurmuştu. Ayrıca, WhatsApp beta test programı kullanıcıları, yedeklemelerin Google Drive depolama sınırlamalarının bir parçası olacağını fark etti.

Ücretsiz Google Drive kullanıcıları için depolama kapasitesi 15 GB'dir. Bu nedenle, aktif bir şekilde Google Fotoğraflar, Gmail ve Drive gibi Google hizmetlerini kullanıyorsanız, bu durumu göz önünde bulundurmanız önemlidir.

Bu değişikliğin, Meta'nın çatı şirketi olduğu düşünülen Facebook'un, 2024 yılının ilk yarısında tüm Android kullanıcılarına uygulanacağı iddia ediliyor. Kullanıcılar, değişiklikten 30 gün önce bir bildirim alacaklar, böylece haberdar olabilecekler.

WhatsApp'ın Google Drive'a geçiş yapmasıyla ilgili düşüncelerinizi lütfen yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın!