Dell, son açıklamasında şirketin güvenlik sistemlerindeki bir güvenlik açığından kaynaklanan veri ihlali nedeniyle yaklaşık 49 milyon müşterinin kişisel bilgilerinin risk altında olduğunu duyurdu.Amerikalı bilgisayar üreticisi Dell, veri ihlaline dair bir açıklamada bulundu.

Dell müşterilerinin verileri tehlikede!

Dell veri ihlaliyle hakkında açıklada bulundu:

Dell Technologies, bilgilerinizin gizliliği ve güvenliği konusunu ciddiye alıyor. Şu anda, Dell’e yapılan alışverişlerle ilgili sınırlı türde müşteri bilgisini içeren bir veritabanını içeren bir Dell portalıyla ilgili bir olayı araştırıyoruz. İlgili bilginin türü göz önüne alındığında, müşterilerimiz için önemli bir risk olmadığına inanıyoruz.

Ek olarak, son raporlarda çalınan verilerin aktif olarak Dark web'de satışa çıktığı öğrenildi.  Şirketin 2017 yılından 2024 yılına kadar olan tüm satış verilerine artık bu veriler üzerinden ulaşılabiliyor.  Veri ihlalinden etkilenen müşterilerin çoğunluğunun ABD, Hindistan, Çin, Avustralya ve Kanada'da olduğu söylentiler arasında.

Şirket, yayınladıkları gönderide şu anda kendilerinin de ne yaptığını şu sözlerle açıkladı:

Olayı tespit ettikten sonra, hemen olay yanıt prosedürlerimizi uyguladık, araştırmaya başladık, olayı kontrol altına almak için adımlar attık ve yetkililere bildirdik. Ayrıca bu olayı araştırmak için üçüncü bir parti forensik (iz sürücü) firma ile anlaştık. Durumu izlemeye devam edeceğiz açıklamasında bulundu. 

Kurucusundan OpenAl itirafı Kurucusundan OpenAl itirafı