Filistin ve İsrail savaşı 8’inci gününde devam ediyor.  İsrail, kara, hava ve denizden ablukaya aldığı Gazze’ye yönelik bombardımanını sürerken İsrail’in kara harekatına başlaması bekleniyor.

İsrail’in Gazzelilere güneye gitmeleri için verdiği süre bu sabah saatlerinde doldu.

Yaşanan savaşa dair uluslararsı diplomasi görüşmeleri ve barış çabaları da devam ediyor.

Bu kapsamda Türkiye bir süredir yoğun diplomasi trafiği içerisinde. Bu kritik dönemde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır’da önemli bir ziyaret gerçekleştiriyor. Bakan Fidan, Kahire’de Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile görüştü.

GÖRÜŞMENİN GÜNDEMİ GAZZE

Fidan ve Sisi görüşmesinde, Gazze’deki süreç değerlendirildi.

Mısır Cumhurbaşkanlığı görüşmede "Taraflar Gazze halkının aç bırakılma, yerinden edilme gibi toplu cezalandırma politikalarına maruz kalmaması gerektiğini" vurguladı.

Fidan, resmi ziyaret için gittiği Kahire’de Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'la da bir görüşme gerçekleştirdi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre; görüşmede, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, Gazze’ye yönelik insani yardımlar ve Gazze’den tahliyeler görüşüldü.

Görüşmede aynı zamanda Ukrayna ve Karabağ’daki durum da ele alındı.

ALMAN MEVKİDAŞIYLA DA GÖRÜŞTÜ

İçişleri Başkanı Hakan Fidan, Kahire'ye gerçekleştirdiği resmi ziyaret sırasında Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile bir araya geldi. Görüşmede, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, Gazze'ye insani yardımlar ve tahliyeler gibi konular ele alındı. Ayrıca görüşme sırasında Ukrayna ve Karabağ'daki durum da masaya yatırıldı.

TEMASLARINI SÜRDÜRDÜAA-20231014-32403232-32403230-DISISLERI_BAKANI_FIDAN_ARAP_LIGI_GENEL_SEKRETERI_GHEIT_ILE_GORUSTU

Fidan, resmi ziyaretler kapsamında Arap Ligi Genel Sekreteri Ahmed Aboul Gheit ile bir araya geldi.

Temaslarını sürdüren Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile görüştü.