Ankara Valisi Vasip Şahin, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı Hac ve Umre Pasaport İşleri Genel Müdürü Mansour Alotaibi, Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi Fahad bin Assaad Abu Al-Nasr ve Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan gibi önemli isimlerin katılımıyla "Mekke Yolu" projesinin açılış programı gerçekleştirildi.

Esenboğada 'Mekke Yolu' açılışı

Bu proje, hacı adaylarının Suudi Arabistan'a giriş için gereken prosedürleri Esenboğa Havalimanı'nda halletmelerini sağlıyor. Hacı adayları, Esenboğa Havalimanı'nda kendilerine ayrılan özel alanda tüm işlemlerini tamamlayabiliyorlar. Kurulan sistem sayesinde, Suudi Arabistan'a vardıklarında havalimanlarında herhangi bir ek işlem yapmaksızın otellerine doğrudan gidebilecekler.

Kamuda çok maaş uygulamasını sona erdiren yasa Resmî Gazete’de yayınlandı Kamuda çok maaş uygulamasını sona erdiren yasa Resmî Gazete’de yayınlandı

Esenboğada 'Mekke Yolu' açılışı
Ankara Valisi Şahin, Suudi Arabistan'ın Türk hacı adaylarına sağladığı destek için teşekkür ederek, hac zamanında Suudi Arabistan'daki havalimanlarında dünya genelinden Müslümanların yoğun bir şekilde gelmesi nedeniyle ciddi bir yoğunluk olduğunu vurguladı.

Şahin, insanların havalimanlarında uzun süre beklediklerini belirterek

"Hem orada bekleyenler hem de orada çalışan görevliler için zorluk ve stres konusuydu. Burada bu hizmetin veriliyor olması, hem bizim hacılarımız rahat edecek hem de sizin için havaalanındaki yoğunluk azalmış olacak." dedi.