Haber Merkezi

Olimpiyatlarda oynayabilmek için parmağını kestirdi Olimpiyatlarda oynayabilmek için parmağını kestirdi

31 Mart seçimleri sonrası siyasette dengeler değişti. Mart ayı başından bu yana futboldaki huzursuzluk tavan yaptı. Süper kupanın bir türlü oynatmayı beceremeyen federasyon başkanı Mehmet Büyükekşi tüm kulüpler tarafından istifaya davet edildi. Ardından Kulüpler Birliği öncülüğünde TFF'de olağanüstü seçimli genel kurul için imza toplanmaya başlandı. İmzalarda yeter sayıya da ulaşıldı.

BÜYÜKEKŞİ İPE UN SERİYOR

Kulüplerin baskısı karşısında Büyükekşi önce 18 Temmuz'daki mali genel kurulun seçimli olacağını açıkladı. Kulüpler bu yaklaşımdan ikna olmayınca, "diyalog" çaürısı yapan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek adeta Büyükekşi'ye can simidi attı. Sonrasında yaşananlara tüm kamuoyu şahit oldu.

BİRİLERİ BAK PLANI YAPIYOR

Son bir haftadır kulislerde konuşulanlara göre TFF başkanlığı için şu anda Gençlik ve Spor Bakanı olan Osman Aşkın Bak hazırlanıyor. Büyükekşi'nin resmen seçim kararını bilerek geciktirdiği öne sürülüyor. Siyaset kulislerine göre kendi ilçesi Rize Pazar'da seçimi kaybedeb Bak, olası kabine değişikliğinde bakanlık koltuğunu kaybedecek. Hatta iddiayı dillendirenlere göre bu durum Bak'a hissettirilmiş.

Yine kulislere göre Bak, TFF'de seçim için notere giden Rizespor delegelerini geri çağırmış. Yine iddialara göre bazı kulüp başkanlarına, "şimdiden pozisyonunuzu açık etmeyin" telkininde bulunmuş. Haber merkezimize ulaşan kaynak oldukça iddialı: Bu plan gerçekleşir ve Bak koltuğunu kaybederse TFF başkanlık koltuğu için hemen çalışmaya başlayacak. Cumhurbaşkanının kendisine haır diyemeyeceğini düşünüyor. Ama azımsanmayacak bir grup ise "Eğer bakan Bak aday olursa TFF seçimi kaybedilir. Bu adaylık siyasi tavır olarak algılanır" diye yorum yapıyor.

TFF'nin bir türlü resmen karar alıp seçim sürecini başlatmaması bu kulisleri artıracak gibi görünüyor. İmza sürecinin başlangıcında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın çevresine, "TFF seçimlerine müdahil olunmasın, çok adaylı bir seçim olsun" dediği ifade edliliyor.İddialar böyle, galiba süreci yaşayarak göreceğiz.

Haber Merkezi

Editör: Yağız Atay