Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan ve Miçotakis, Ankara'da bir araya gelerek iyi niyet ve işbirliği ruhu içinde buluştular. Görüşme sırasında, 7 Aralık 2023'te Atina'da gerçekleştirilen Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin Beşinci Toplantısı'nın sonuçlarını gözden geçiren iki lider, o tarihten bu yana gerçekleştirilen toplantılarda Siyasi Diyalog, Pozitif Gündem ve Güven Artırıcı Önlemler çerçevesinde kaydedilen ilerlemeleri değerlendirdi.

Erdoğan-Miçotakis görüşmesinde neler konuşuldu?

Erdoğan ve Miçotakis, "Pozitif Gündem Ortak Eylem Planı" kapsamında bugüne kadar kaydedilen ilerlemeyi memnuniyetle karşıladılar. İkili ilişkilerin temel dayanaklarından biri olan ekonomik işbirliğinin geliştirilmesinde Ortak Eylem Planı'nın önemine vurgu yapılırken, taraflar, Türk-Yunan İş Konseyi'nin kurulmasıyla belirli ve hedef sektörlere dayalı işbirliğini teşvik etmeyi memnuniyetle karşıladılar ve iki ülke arasındaki ticaret hacmini artırma konusundaki kararlılıklarını teyit ettiler.

Düzenleme, yeni yasama döneminde Meclis’e gelecek Düzenleme, yeni yasama döneminde Meclis’e gelecek

Erdoğan-Miçotakis görüşmesinde neler konuşuldu?

İki lider, iklim değişikliği ve bölgenin sismik kırılganlığı gibi ortak sınamaları kabul ederek, Şubat 2023'te Türkiye'de yaşanan trajik depremlere dikkat çektiler. Afet ve Acil Durum Yönetimi Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı'nın imzalanmasını memnuniyetle karşıladılar.

Erdoğan-Miçotakis görüşmesinde neler konuşuldu?