ABD Başkanı Joe Biden'ın katılımıyla Beyaz Saray Muhabirleri Derneği Yemeği düzenlendi. Bu yıl, CodePink tarafından organize edilen Filistin protestolarıyla gölgelendi. Washington Hilton Oteli'nin önünde toplanan göstericiler, "Soykırımcı Joe" ve "Medya her yalan söylediğinde Gazze'de bir gazeteci ölüyor" gibi sloganlarla dikkat çekti. Protestocular, otel camından dev bir Filistin bayrağı sallarken, diğerleri Gazze'de ölen gazetecileri anmak için otelin önünde hareketsiz yattı.

Trump'a eleştiri

Etkinlikte konuşan Biden, eski Başkan Donald Trump'ı eleştirdi, "Ben yetişkin bir adamım ve 6 yaşındaki bir çocuğa karşı yarışıyorum" dedi. Ayrıca, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Boykot etmişti

Rusya Ukrayna'nın en büyük ikinci kenti Harkov'da altı bölgede kontrolü ele geçirdi Rusya Ukrayna'nın en büyük ikinci kenti Harkov'da altı bölgede kontrolü ele geçirdi

1921'den bu yana düzenlenen bu etkinlik, basın özgürlüğüne vurgu yapmakta ve 103 yıldır Beyaz Saray Muhabirleri Derneği tarafından organize edilmektedir. Etkinliği boykot eden iki başkandan biri Ronald Reagan, diğeri ise Donald Trump'tı. Reagan, bir suikast girişimi sonrası katılamamış, Trump ise etkinliği boykot etmişti.