Hizbullah'tan İsrail'e Füze Saldırısı

Lübnan'da İran destekli Hizbullah, İsrail sınırında bulunan Meron yerleşim birimine onlarca katyuşa füzesi ile saldırdı. Saldırı, İsrail'in Lübnan'ın güney köylerine ve sivil alanlara yönelik harekatlarına yanıt olarak gerçekleştirildiği belirtildi.

Saldırılara karşılık...

Hizbullah, açıklamada bulundu. Saldırı "İsrail'in Kuzah, Merkebe ve Srıbbin kasabalarına düzenlediği saldırılara karşılık" yapıldı. İsrail Ordu Radyosu ise Meron bölgesine fırlatılan yaklaşık 25 roketin bir kısmının durdurulduğunu, bir kısmının ise açık alanlara düştüğünü duyurdu. Saldırı sonucunda yaralanan ya da maddi hasar olup olmadığına dair bilgi verilmedi.

Rusya Ukrayna'nın en büyük ikinci kenti Harkov'da altı bölgede kontrolü ele geçirdi Rusya Ukrayna'nın en büyük ikinci kenti Harkov'da altı bölgede kontrolü ele geçirdi

6 kişi yaralandı

Öte yandan, İsrail'in Lübnan'ın güneyine düzenlediği hava saldırıları sonucu 6 kişinin yaralandığı bildirildi. Hizbullah ise çatışmalarda 2 mensubunun daha hayatını kaybettiğini açıkladı. Bu gelişmeler, İsrail ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana süregelen çatışmaların şiddetini ve tarafların kayıplarını gözler önüne serip çatışmalar kapsamında, Hizbullah'tan 287 militan, Lübnan'dan 56 sivil, Emel Hareketi'nden 18, Hamas'tan 13, İslami Cihad'dan 12 üye ile İsrail'den 7 sivil ve 12 asker hayatını kaybetti.