İtalya Suriye’ye yeni büyükelçi atadı İtalya Suriye’ye yeni büyükelçi atadı

Oxford Üniversitesi'nin Pitt Rivers Müzesi önündeki alanda 6 Mayıs'ta çadırlar kuran öğrenciler, üniversitenin silah şirketleri ve Barclays Bankası ile olan işbirliklerini protesto ediyor.

Yaklaşık 50 çadırın bulunduğu ve "Kurtarılmış Bölge" olarak adlandırdıkları alanda, Gazze'de öldürülen kadın gazetecilerin adının verildiği medya çadırı ile yine İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Gazzeli yazar ve şair Rıfat el-Arir'in adının verildiği anı kütüphanesi kurulmuş.

Müslüman eylemciler, cuma namazını yine bu alanda mescide dönüştürdükleri bölümde kıldılar.Oxford Üniversitesi Biyokimya Bölümü öğrencisi Daniel Knorr, 

"Oxford, birçok alanda yıllardır apartheid ve soykırımcı İsrail devletiyle işbirliği içinde." şeklinde konuştu.

Oxford Üniversitesi öğrencilerinin Filistin desteği 5.gününde
Üniversiteden, tüm yatırımlarıyla ilgili bilgileri açıklamasını talep ettiklerini söyleyen Knorr, şöyle devam etti:

"Eğer öğrenci harçlarımız soykırımı fonlamakta kullanılıyorsa bunu bilmek istiyoruz. Sonra da yatırımların sona erdirilmesini istiyoruz. Harçlarımızın soykırımda kullanılmasını istemiyor ve bunun hemen durdurulmasını talep ediyoruz. İsrail üniversiteleriyle bağlar koparılmalı, onlarla yapılan programlar durdurulmalı. Protesto eden ve vicdani duruş sergileyen öğrenciler için af çıkarılmasını talep ediyoruz. Son olarak da bu yıkıcı soykırım savaşının ardından Gazze'nin yeniden inşası için yardım edilmesini istiyoruz."


Knorr, eylem alanındaki atmosferden de bahsederek, birçok kişinin Gazze'de yaşananları izlemek yerine bu durumu kabul etmediğini söylemek için adım attığını belirtti.
Eylem alanında her akşam anma etkinlikleri düzenlendiğini ve Gazze'de yaşananlarla ilgili bilgilendirme yapıldığını aktaran Knorr,

"Yaşananlardan dolayı öfke ve hüzün doluyuz, ve Gazze'de olanları hiçbir zaman unutamayız." şeklinde konuştu.

Oxford Üniversitesi öğrencilerinin Filistin desteği 5.gününde
Üniversitenin Yahudi öğrencilerinden Kendall Gardner, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'ın üniversite yöneticilerine yönelik, "okullardaki Yahudi öğrencilerin güvenliğini sağlamak" konusundaki taleplerine değindi.
Gardner, 


"Buradaki çadırlarda uyuyorum ve bir Yahudi öğrenci olarak kamp alanında, genel olarak Oxford Üniversitesi'nde hissettiğimden daha fazla güvende hissediyorum." şeklinde konuştu.


Yahudi öğrencileri kamp alanına davet eden Gardner, şöyle devam etti:

"Bazı Yahudi öğrencilerin Gazze'de yaşananlarla ilgili farklı düşünceleri olmasını anlıyoruz. Ancak burada konu bu değil. Bu bir soykırım ve 1,7 milyon insan, Refah'ta yükselen gerilim nedeniyle yerinden edilme riskiyle karşı karşıya. Bizim için onlar insan ve çok büyük bir güvensizlik riski taşıyorlar. Yahudi öğrencilerin buraya gelerek bizimle sohbet etmesinden mutlu oluruz. İnsanların gelip sohbet edebileceği hoşgörülü bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz."

Oxford Üniversitesi öğrencilerinin Filistin desteği 5.gününde
Gardner, üniversite yönetiminin henüz taleplere yanıt vermediğini belirterek,

"Yönetim henüz bizimle buluşmadı. Bir ödül töreninde iki temsilcimiz taleplerimizi rektör yardımcısına iletti. Aynı gün elektronik postayla da taleplerimizi gönderdik ancak o günden bu yana (8 Mayıs) taleplerimize yanıt alamadık." diye konuştu.