Uzmanlar, bazı hastalıkların ilk belirtilerinin gözlerde görülebileceğini söylüyor.

Göz kapaklarınızda veya burun çevrenizde beyaz veya sarı şişkinlikler varsa, yüksek kolesterolünüz olabilir. Kolesterol, kan dolaşımında bulunan bir yağ türüdür. Yüksek kolesterol, kalp hastalığı, felç ve diğer ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Gözler, Sağlığımız Hakkında Önemli İpuçları Verebilir (3)

Prostat kanserinden korunmanın yolları Prostat kanserinden korunmanın yolları

Gözlerinizin beyaz kısmı sarıysa, kanınızda yüksek oranda bilirubin olabilir. Bilirubin, karaciğer tarafından üretilen bir maddedir. Karaciğeriniz düzgün çalışmazsa, bilirubin kan dolaşımına karışabilir ve sarılığa neden olabilir. Sarılık, aynı zamanda ciğer enfeksiyonu, safra kesesi taşı veya kanser gibi ciddi hastalıkların belirtisi olabilir.

Gözler, Sağlığımız Hakkında Önemli İpuçları Verebilir

Göz kapağınızı altını aşağı çektiğinizde kırmızı veya pembe bir damar görüntüsüyle karşılaşmazsanız, kan değerleriniz düşük olabilir. Anemi, kandaki kırmızı kan hücresi sayısının azalması ile karakterize bir hastalıktır. Anemi, yorgunluk, baş dönmesi, nefes darlığı ve diğer semptomlara neden olabilir.

Görüş açınızda bazı noktalar eksik görüyorsanız, felç riski taşıyor olabilirsiniz. Beyninizdeki görme ile ilgili kısım, felç olduğunda etkilenebilir. Felç, felç olmuş bölgedeki kasların hareket etmesini engelleyen bir beyin felcidir.

Gözler, Sağlığımız Hakkında Önemli İpuçları Verebilir (1)

Gözleriniz dışarı fırlamış gibi görünüyorsa, tiroid beziniz fazla çalışıyor olabilir. Tiroid bezi, vücuttaki metabolizma hızını kontrol eder. Aşırı aktif bir tiroid bezi, tiroid hormonunun aşırı üretimine neden olabilir. Bu durum, kilo kaybı, sinirlilik, hızlı kalp atışı ve diğer semptomlara neden olabilir.

Gözlerinizin sağlığınızı yansıttığını unutmayın. Gözlerinizdeki herhangi bir değişiklik fark ederseniz, bir doktora görünmeniz önemlidir.