İzmir'de faaliyet gösteren Zirek Kardeşler ve Alabaylar isimli suç örgütlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonun detayları netleşiyor. İzmir'in ünlü gece kulüplerini suç örgütlerinin kalkanı olarak kullandığı ve elde ettikleri suç gelirlerini akladığı tespit edildi.

Eş zamanlı operasyonlar düzenlendi

Polisin aylar süren teknik ve fiziki takibi sonucunda 10 Mayıs'ta harekete geçtiği operasyonda, önceden belirlenen birçok ev ve iş yerine baskın düzenlendi. Operasyon kapsamında İzmir'in ünlü gece kulübü de dahil olmak üzere çok sayıda adrese eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Uyuşturucu madde ele geçirildi

Operasyonda yapılan aramalarda, büyük miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Toplamda 9 bin 880 adet ecstasy, 5 bin 711 sentetik hap, 67 bin 29 gram esrar bulundu. Ayrıca 5 ruhsatsız tabanca, 1 adet akrep olarak tabir edilen otomatik tabanca, 13 adet 9 mm fişek ve 87 adet 7,62 mm fişek de ele geçirildi.

24 şüpheli gözaltına alındı

Time dergisinin "dünyada gezilebilecek en iyi 100 yer" listesinde Diyarbakır da var Time dergisinin "dünyada gezilebilecek en iyi 100 yer" listesinde Diyarbakır da var

Operasyon sonucunda toplamda 24 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler arasında 3'ü aktif, 1'i emekli polis memuru bulunuyor. Şüphelilerin polisteki işlemleri devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi