Erol Evgin, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde mimarlık eğitimi aldığını ve Devrim Erbil'in resim hocalarından biri olduğunu belirtti. Birkaç yıl önce Devrim Erbil'in resim sergisi teklifini kabul ettiğini söyleyen Evgin, "Birlikte bir sergi açalım" teklifini şaka zannettiğini ifade etti. Erol Evgin, hocası Devrim Erbil'in dünya çapında tanınan bir ressam olduğunu ve onunla birlikte sergi açmanın heyecan verici olduğunu dile getirdi.

Devrim Erbil ise hoca öğrenci ilişkisinin artık sanat dostluğuna dönüştüğünü belirtti. Erol Evgin ile ağabey kardeş gibi olduklarını ifade eden Erbil, birlikte resim yapma ve şarkı söyleme fikrini paylaştı. Erbil, Erol Evgin'in resim yeteneğini takdir ettiğini ve sergiyi sanat değeri yüksek olduğu için zevkle hazırladığını söyledi.

Oscar'lı oyuncunun yeni projesi belli oldu Oscar'lı oyuncunun yeni projesi belli oldu

Devrim Erbil, serginin ilerleyen zamanlarda İstanbul'a ve yurt dışına taşınabileceğini belirtirken, Türkiye'de sanat açısından hala ciddi boşluklar bulunduğunu ve sanatın yayılması için koleksiyonerlerin ve galerilerin önemli olduğunu vurguladı. Erbil, genç sanatçıların desteklenmesi ve sanatın yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti.

Erbil, sanatın insanı etkileyen bir yönü olduğunu belirterek, Erol Evgin'in müziğinde hissettiği şeyin insanın kalbine dokunma olduğunu söyledi. Erol Evgin de bunun üzerine, bir konserinde hocası Devrim Erbil'i sahneye çağırıp şarkı söyletmeyi düşündüğünü ifade etti.