Türkiye'de ve birçok Avrupa ülkesinde her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü Anneler Günü olarak kutlanır. 2024 yılında Anneler Günü 12 Mayıs Pazar gününe denk gelmektedir.

Anneler Günü Tarihi

Anneler Günü'nün kökeni 1908 yılına kadar uzanıyor. İlk Anneler Günü kutlaması, Amerika Birleşik Devletleri'nde Anna Jarvis adında bir kadın tarafından organize edilmiştir. Jarvis'in annesi, Julia Ward Howe, 1870 yılında "Barış Günü" adında bir kutlama başlatmış ve bu kutlamanın her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü yapılmasını önermiştir. Anna Jarvis, annesinin ölümünden sonra, annesinin anısına ve tüm anneleri onurlandırmak için Anneler Günü'nü başlatmıştır.

İstanbul'da gölette boğulmuşlardı! İki kardeşin acı hikayesi İstanbul'da gölette boğulmuşlardı! İki kardeşin acı hikayesi

Anneler Günü Nasıl Kutlanır?

Anneler Günü'nü kutlamanın birçok farklı yolu vardır. Annelerimize çiçek, hediye, çikolata veya kart alabiliriz. Onları kahvaltıya veya yemeğe götürebilir, ev işlerinde yardımcı olabiliriz. En önemlisi, annelerimize ne kadar sevdiğimizi ve onları ne kadar takdir ettiğimizi gösteren özel bir şeyler yapmalıyız.

Anneler Günü Hediye Fikirleri

Çiçek: Çiçekler, Anneler Günü için en klasik hediyelerden biridir. Annenizin sevdiği renklerde bir buket çiçek, onu mutlu edecektir.
Hediye: Annenizin zevkine ve ihtiyaçlarına uygun bir hediye seçebilirsiniz. Parfüm, mücevher, kitap, kıyafet veya ev eşyaları gibi seçenekler arasından seçim yapabilirsiniz.
Çikolata: Çikolata, her zaman hoş bir hediyedir. Annenizin sevdiği bir çikolata markasını seçebilirsiniz.
Kart: Anneler Günü için özel bir kart hazırlayabilir veya satın alabilirsiniz. Kartın içine, annenize olan sevginizi ve saygınızı anlatan güzel bir mesaj yazmayı unutmayın.
Deneyim: Annenizin birlikte keyifli vakit geçirebileceği bir deneyim hediye edebilirsiniz. Örneğin, onu bir spaya götürebilir, birlikte bir konsere veya tiyatroya gidebilirsiniz.

Anneler Günü Mesajları

  • Sevgili annem, her zaman yanımda olduğun için teşekkür ederim. Seni çok seviyorum.
  • Sen benim en iyi arkadaşımsın, sırdaşımsın, her şeyimsin. Anneler Günün kutlu olsun!
  • Varlığın için minnettarım. Seni her zaman kalbimde taşıyacağım.
  • Dünyanın en iyi annesine sahip olduğum için çok şanslıyım. Seni sonsuza kadar seveceğim.
  • Anneler Günün kutlu olsun canım annem! Her şey için teşekkürler.