İstanbul 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanık Fatih Mehmet Öztürk bulunmazken, müştekiler ve avukatları hazır bulundu.

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi avukatlarından Bahtiyar Güner, davaya katılma taleplerinin kabul edilmesini ve sanığın en üst sınırdan cezalandırılmasını talep etti.

Cumhuriyet savcısı, esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. Sanık Öztürk'ün iş yerinde bulunan 9 ölü kedi ve güvenlik kamerası görüntülerinde kedisini çantasına koyduğunun tespit edildiği belirtildi.

Hayko'ları karıştırdılar Hayko'ları karıştırdılar

Mütalaada, sanığın "birden fazla ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme" suçundan 9 aydan 6 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Mahkeme, İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi'nin davaya katılma talebini suçtan zarar görmediği gerekçesiyle reddetti. Sanık Öztürk ise "birden fazla ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme" suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İddianamede ise sanığın, 31 Ekim 2023'te Fatih Camii çevresinde yaşayan 9 kediyi sırt çantasına koyarak götürdüğünün tespit edildiği ve iş yerinde yapılan incelemede çöplerin arasında ölü kedilerin bulunduğu belirtilmişti. Sanık hakkında "birden fazla ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme" suçundan 9 aydan 6 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Editör: Haber Merkezi