Elazığ'da kaybolan 25 yaşındaki Dilara Günana'nın akıbeti, Anneler Günü'nde hüzünlü bir şekilde son buldu. Dilara, 4 Mayıs sabahı evden çıktıktan sonra bir daha geri dönmedi. Ailesi endişeyle Dilara'yı aramaya başladı ve polise ihbarda bulundu. Arama çalışmaları sonucunda, Dilara'nın cansız bedeni, Elazığ'ın merkezine bağlı Sedeftepe köyünde, toprağa gömülü halde bulundu.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri geniş çaplı bir araştırma yaptı ve olayla ilgili çok sayıda şüpheliyi gözaltına aldı. Dilara'nın cesedi, otopsi için Fırat Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Acılı aile, cenazeyi almak için hastane morgunun önünde saatlerce bekledi. Dilara'nın 7 yaşındaki kızı, morg önünde hiçbir şeyden habersiz bir şekilde oyunlar oynadı.

Cami imamını okla vurdu! İşte sebebi… Cami imamını okla vurdu! İşte sebebi…

Anneler Günü'nde yaşanan bu acı olayla ilgili aile içinde büyük bir hüzün ve isyan hakimdi. Dilara'nın annesi Zeycan Günana, kızının katillerinin bulunmasını ve adalet önünde hesap vermelerini istedi. "Biran önce kızımı öldürenlerin bulunmasını istiyorum. Cezalarını çeksin. Adalet önünde hesabını versin. Ben o zaman rahat edeceğim. Benim bu kızıma yapanlar ortaya çıksın. Ben adalet istiyorum, başka bir şey istemiyorum. Herkesin anneler günü kutlu olsun. Bir kızı var. Ömrümün sonuna kadar bakacağım. O da benim emanetim." şeklinde konuştu.

Dilara'nın ağabeyi Sidar Günana ise adalet talebini vurgulayarak, "Adalet önünde hesap vermelerini istiyorum. En ağır cezaları almalarını istiyorum. Benim kardeşim Anneler Günü'nde öldürüldü. Kendisinin de bir kızı var. Adaletin önünde hesap verip en ağır cezayı almalarını istiyorum." dedi.

Editör: Haber Merkezi