İstanbul'da Gölet Faciası

İstanbul, Kayabaşı Mahallesi'nde dün akşam meydana gelen talihsiz bir olay, iki küçük kardeşin hayatını kaybetmesiyle sonuçlandı. Mısır uyruklu 11 yaşındaki Basel Ahmed Muhammed ve 7 yaşındaki kardeşi Fares Ahmed Muhammed, mahallede bulunan korumasız bir gölette boğuldu.

Olay, saat 19.00 sıralarında gerçekleşti. Üç çocuktan biri sudan kendi çabalarıyla çıkarken, diğer ikisi suda çırpınarak gözden kayboldu. Durumu fark eden tek sağ kurtulan çocuk, hemen yetkililere haber verdi. Kısa sürede olay yerine AFAD, polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yapılan arama çalışmaları sonucunda Basel ve Fares'in cansız bedenlerine ulaşıldı ve cenazeler Adli Tıp Kurum morguna kaldırıldı.

Komşuları Mehmet Aydın, göletin etrafında herhangi bir güvenlik önlemi olmadığını belirterek, "Bu yapay göletin etrafında güvenlik önlemleri alınmamıştı. Çocuklarımızı oraya sokmuyorduk. Ne yazık ki, küçük kardeş suya düşünce, büyük kardeşi onu kurtarmak için peşinden girdi. İkisi de maalesef boğuldu," dedi.

Ailenin komşusu olan Aydın, çocukların annesi Mai Abdelmohsin'in, çocuklarını kurtarmak için suya atladığını fakat maalesef başarılı olamadığını anlattı. Annenin, çocuklarının ölümünden önce İstanbul'da İngilizce öğretmeni olarak çalıştığı, babalarının ise dokuz yıl önce Mısır'da bir trafik kazasında hayatını kaybettiği öğrenildi.

Time dergisinin "dünyada gezilebilecek en iyi 100 yer" listesinde Diyarbakır da var Time dergisinin "dünyada gezilebilecek en iyi 100 yer" listesinde Diyarbakır da var

Editör: Haber Merkezi