81 ilde kendi adaylarıyla seçime gireceğini açıklayan İYİ Parti'de kritik bir görüşme yaşandı. T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre partinin genel başkanı Meral Akşener, eski ATO Başkanı ve CHP Milletvekili Sinan Aygün, eski TBMM Başkanı ve AKP Milletvekili Cemil Çiçek, eski AKP Milletvekili Abdülkadir Aksu ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural bir araya geldi.

İddiaya göre, Akşener’in Aygün’e Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı teklifinde bulunduğu ancak Aygün’ün bu teklifi kabul etmediği belirtildi.

Görüşmenin yapıldığı yer de dikkat çekti. Buluşmanın, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın yıkım kararı aldırdığı ve Sinan Aygün'ün sahibi olduğu Togo Kuleleri'nde yapıldığı öne sürüldü.

İYİ PARTİ'DEN YALANLAMA

İYİ Parti ise çıkan haberler üzerine kısa bir açıklama yayımladı. Açıklamada, buluşma ve katılan isimler doğrulanırken adaylıkla ilgili herhangi bir konunun gündeme gelmediği söylendi. Açıklamada, "Sayın Genel Başkanımızın rahatsızlığı döneminde, Sayın Çiçek ve Sayın Aksu telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletmiş, o görüşmede biraraya gelme temennisi de dile getirilmiştir... Sözkonusu buluşma gizli bir buluşma olmadığı gibi gizli bir gündemi de yoktur" denildi. 

YAVAŞ - AYGÜN POLEMİĞİ

Kulelerin önce mühürlenmesi ardından mahkeme tarafından yıkım kararı verilmesi, Mansur Yavaş ve Sinan Aygün arasında uzun süren karışılıklı açıklamalara ve tartışmalara neden olmuştu.

Gazeteci Barış Yarkadaş ise sosyal medya hesabından buluşma ile ilgili şu paylaşımı yaptı;

"Benim bildiğim “Geçmiş olsun” ziyareti hastanın evinde ya da makamında gerçekleşir. Hadi bunu da geçtim… Görüşme, İYİ PARTİ’de hiçbir görevi olmayan Sinan Aygün’ün tartışmalı TOGO Kuleleri’nde gerçekleşiyor. İYİ PARTİ’nin dümeni iktidara kırdığı şu günlerde gerçekleşen buluşma, dün gece haberi patlatmamın ardından “hasta ziyareti” kılıfına sokulmaya çalışılıyor. Açıklamaya göre “buluşma gizli değil”miş… Buluşmada güya Aygün’ün adaylığı konuşulmamış… Buluşma madem gizli değildi; öncesi ya da sonrasında basına niye duyurmadınız? TV 100’de anlatmasam kimsenin haberi olmayacaktı… Çok kötü yakalandınız çokkk…"