Türkiye'de popülerlik kazanan sosyal medya uygulaması Threads, regülatörlerin aldığı bir karar sonucu Türkiye pazarından çekiliyor. Uygulamanın Türkiye'deki faaliyetlerinin 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren sonlandırılacağı açıklandı.

Threads, 6 Temmuz 2023'te kullanıma sunulduğundan beri hızla büyüyerek 24 saat içinde 40 milyon kullanıcıya ulaşmıştı. Ancak, Türkiye'deki düzenleyici kurumun kararıyla artık Türk kullanıcılar bu uygulamaya erişemeyecekler.

Instagram'ın sosyal medya uygulaması çıktığı 24 saat içinde milyonlarca kullanıcı tarafından indirilerek bir rekora imza atmıştı. Geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklama ile Threads uygulamasının artık Türkiye'den çekileceğini duyurdu. Yapılan açıklamada; 

"Rekabet Kurumunun kararı nedeniyle, Threads 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye'de kullanılamayacak. Profilin devre dışı bırakılacak fakat bilgilerini indirebilir ve profilini istediğiniz zaman silebilirsin. Türkiye'deki Threads topluluğuna değer veriyoruz ve yakında geri dönmeyi umuyoruz."

Whatsapp artık internetsiz kullanılabilecek! Whatsapp artık internetsiz kullanılabilecek!

Düzenleyici kurum kararı nedeniyle Threads artık Türkiye'de kullanılamayacak.