Her seçimde olduğu gibi galipler zaferi kutlarken, kaybedenler sorgulamaya devam ediyor. AK Parti cephesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "sakin" sonuç değerlendirmesinin dip dalgasının ne şekle bürüneceği merak ediliyor. Şimdilik sorumluluğu alan sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi görünüyor. Ama AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Metin Külünk'ün açıklamaları partide ve kabindene kuvvetli bir depremin işaretçisi gibi. Herkese durumu seçim sonrası ortaya çıkan, "istakoz-Rolex" üzerinden değerlendirirken Külünk sorunun daha derin olduğuna işaret etti. Fatih Altaylı’nın programına katıldı. Külünk, 15 Temmuz’dan sonra parti içindeki siyasetçilerin ‘bu millet bize mecbur’ anlayışının ortaya çıktığını söyledi. İşte Külünk'ün deprem habercisi sözleri:

Genel merkezde sahte anketler hazırlattılar

Belediye başkan adaylarını Ankara'dakilere bas bas bağırdım. Sahte anket götürmeyin Cumhurbaşkanımıza dedi. Kendi adamlarını adaylarını yapabilmek için sahte anketler yaptırdılar. Sayın Cumhurbaşkanımızın önüne sahte anketler götürdüler. Efendim bu öyle değil böyle. Ben biliyorum bazı illeri.

Sokakla siyasetin bağı koptu. Şu anda tek bir bağ var sayın Cumhurbaşkanımız. O bağ da sokağın beklentileri odaklı duruyor. Adaletsizliğin yaygınlaşması... Maalesef sokak bu konuda çok ciddi endişe içinde. İstakoz ve Rolex saat görüntüsü bunun cevabı. İktidarın gücünü hazmedememenin, hazımsızlığın bir tek Ankara'da yansıması yok. İlçede de var, mahallede de var. Öyle mahalle başkanlarımız var ki sanki cumhurbaşkanı gibi. İstakoz ve Rolex aslında her iki arkadaşımızda bu mücadelenin genetiğinden gelmiyor.  

Samimi Haber seçim öncesi belgelerle yazdı, aktardı

Sahte anket çalışmaları biliniyor muydu yoksa sonradan ortaya mı çıktı? Bu noktada yayına başladığı günden bu yana objektif, tarafsız ve bağımsız gazetecilik örneği veren Samimi Haber arşivine girenler cevabı hemen öğrenecek. Aday belirleme sürecinin hemen ardından seçim bölgelerinde yaşananları aktaran Samimi Haber seçimlerden önce sahte anket ve eğilim araştırmalarının yapıldığını duyurmaya başladı. Sonrasında elde edilen belgeleri kamuoyuna aktardı. AK Parti'nin en kuvvetli olduğu illerden Erzurum'da bile anket manipülasyonuna girildi. Mevcut başkan Mehmet Sekmen'in bile adaylığının önü sahte anketlerle kesilmeye çalışıldı. Ancak Sekmen tüm bu müdahalelere rağmen aday göstreildi.

Yolda geçen süre mesaiden sayılsın! Yolda geçen süre mesaiden sayılsın!

O zaman tepki gösterilen bu haberlerin doğru olduğu şimdi AK Parti'de etkili bir isim tarafından açıklandı. İşte Samimi Haber İmtiyaz Sahibi Mehmet Aca'nın konuk olup belgelerle durumu açıkladığı iki YouTube yayını.

Haber Merkezi