Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde, 5 şüpheliyi ifade vermeleri için mevcutlu olarak Ankara Adliyesine çağırdı.

BİR ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

İfade veren bu şüphelilerden biri tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Diğer 4 şüpheli hakkında ise savcılık adli kontrol talebinde bulundu.

Nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından sorgulanan şüphelilerden biri tutuklanırken, diğer 4 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

BİLGİLERİ SIZDIRDIĞI BELİRLENDİ

T24'ün haberine göre; gözaltı kararı, dosyanın emniyet ayağında yaşanan yeni bir skandalı ortaya çıkardı. Gözaltına alınan komiser M.E.A.’nın, cinayetten sonra tetikçiyi kaçırdığı iddia edilen eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş’a, “Ateş’in ev adresi, anlık konum bilgileri, sık gittiği yerler ile kullandığı araçların marka, model ve plakaları” gibi bilgileri sızdırdığı belirlendi. Buna karşın M.E.A.’nın Ateş cinayeti soruşturmasında aktif olarak rol aldığı anlaşıldı. M.E.A.’nın dosyada aktif olarak görev aldığı sürede dışarıya bilgi sızdırıp sızdırmadığı ve delil karartıp karartmadığı da araştırılıyor. 

NE OLMUŞTU?

Ateş, 30 Aralık Cuma Ankara’nın en merkezi yerlerinden Çukurambar’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayete ilişkin soruşturma kapsamında bugüne kadar aralarında tetikçi olduğu öne sürülen Eray Özyağcı ile eski Ülkü Ocakları yöneticileri Tolgahan Demirbaş, Emre Yüksel ve Avukat Serdar Öktem’in de bulunduğu 21 kişi tutuklanmıştı. Cinayet sonrası tetikçiyi Ankara dışına çıkardığı öne sürülen Demirbaş’ın, eski MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un zaman zaman kullandığı evde olduğu ortaya çıkmış, Demirbaş’ı sakladığı iddia edilen Kılavuz’un da polisle tartıştığı iddia edilmişti. Kılavuz hakkında “cinayete yardım” suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı da anlaşılmıştı.