Ankara Servisi

Yerel seçimler için kritik bir dönemeç olan adayların isimlerini açıklama sürecine girildi. Geçtiğimiz saatlerde Cumhuriyet Halk Partisi, 4 büyükşehir ila 6 kentteki adaylarını açıkladı. CHP Parti Meclisi toplantısından sonra 227 seçim bölgesine ilişkin yayınlanan listede Nevşehir, Bolu, Karaman, Elazığ, Bayburt, Sivas, Çanakkale, Gümüşhane kentlerinin adaylarının da belirlendiği görüldü.

Ak Parti cephesinde ise CHP'ye göre daha sakin bir çalışma hakim. Henüz resmen açıklanan bir aday yok. Ak Parti yönetiminin adaylarını ne zaman açıklamaya başlacağı belirsizdi. Ta ki Samimi Haber ekibinin, Ankara'dan önemli bir kulise kadar. Ankara'dan aldığımız bilgiye göre Ak Parti yerel seçimlerde aday göstereceği isimleri yılbaşından sonraya bıraktı.

STRATEJİ ADAYLARIN YIPRANMAMASI
Ak Parti yönetimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhalefetin adayına göre belirleyeceği stratejiyle aday tercihlerini belirteceğinin altını çiziyor. Bu noktada hem muhalefet partilerinin gösterecekleri adaylara ilçe ilçe çalışılacak, hem de kendi adaylarının yıpranmaması için 'teyakkuzda' bekleyecek.

İŞTE MASADAKİ TARİH!
Ak Parti yönetiminin adaylaşacak isimlerin yıpratılmaması için açıklamanın 20 Ocak tarihini bulabileceği ifade ediliyor. O süreye kadar CHP'nin ve diğer muhalefet partilerinin aday listeleri tam olarak ortaya çıkmış olacak.

MEVCUT BAŞKANLARLA DEVAM KARARI
Öte yandan Samimi Haber, Ak Parti'nin seçim stratejisiyle ilgili önemli bir detaya daha ulaştı. Ankara kulislerinden haber merkezine ulaşan bilgilere göre, Ak Parti mevcut belediye başkanlarının birçoğuyla yola devam diyecek. Büyükşehirlerde de merkez ilçe belediye başkanlarının tamamına yakınıyla süreç yürütülecek. Ak Parti yönetimine göre burada sadece 'üç dönem' kuralına takılan belediye başkanları bulunuyor. Bu kural Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koyduğu bir kural. Erdoğan, üç dönem başkanlık yapan isimleri "istirahate çekeceklerini" belirtmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anneler Günü mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anneler Günü mesajı

Bu isimlerin adaylaşması Ak Parti'nin kaidelerine göre mümkün olmadığı için, bu kurala takılanlar listelendi ve  yerlerine alternatif isimler bakılmaya başlandı.