İstanbul Büyükçekmece'de bulunan bir restorana geçtiğimiz yıl motosikletli saldırganlar tarafından yapılan silahlı saldırıya ilişkin yeni ayrıntılar gün yüzüne çıktı. Olay, 10 Temmuz günü Pınar Tepe Mahallesi'ndeki Sahil Yolu Caddesi üzerinde bulunan restoranda meydana geldi.

Olay günü, Ramazan Kaya, Bayram Kaya, Güven Polatdemir ve bir kadın eğlenmek için restorana geldiler. Bir süre sonra bu grup, yan masalarında oturan kişilerle bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Tartışma sırasında Ramazan Kaya yan masadaki kişiye şişe fırlattı ve ardından yanındakilerle birlikte saldırdı. Restoranda arbede çıktı ve çalışanlar müdahale etti. Ancak saldırganlar tehditlerde bulunarak tekrar geleceklerini söylediler.

Ertesi gün işletme sahibi restoranda kavga eden gruptakiler tarafından tehditler alınca polise başvurdu. Ancak tedbir alınmadı. Gece saatlerinde restoranın önüne gelen motosikletli iki kişi, önce keşif yaptı ve ardından restorana ateş açtı. Kurşunlar Murat Alp, Sercan Demir ve Mehmedali Memiş'e isabet etti. Mehmedali Memiş olay yerinde hayatını kaybetti.

Polis, saldırganları belirledi ve çalışmalar sonucunda Turgay Gündoğdu ve Eren Okumuş'un saldırganlar olduğunu tespit etti. Gündoğdu olaydan sonra yurtdışına kaçarken, Ramazan Kaya ve Bayram Kaya da daha sonra yurtdışına kaçtılar. Eren Okumuş ve Güven Polatdemir gözaltına alındı, Ramazan Kaya ve Bayram Kaya ise yurtdışından dönerek tutuklandılar.

Erdoğan: Çip fabrikası kuracağız Erdoğan: Çip fabrikası kuracağız

Mehmedali'nin babası Neşet Memiş, olayın detaylarını anlatarak yaşanan kavganın ardından restoran sahibinin aldığı tehditlere rağmen tedbir almadığını belirtti. Mehmedali'nin annesi Perin Memiş ise oğlunun hayallerinin ve geleceğinin ellerinden alındığını ifade etti ve oğlunu öldürenlerin en ağır cezayı almasını diledi.

Editör: Haber Merkezi