Türkiye'nin önemli iş insanlarından Koç Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Rahmi Koç, Türkiye ekonomisine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. 

"BAŞIMIZA NE GELİYORSA NÜFUS ARTIŞINDAN" 

Gazete Oksijen'den Burçin Girit'e konuşan Rahmi Koç, Türkiye'deki kontrolsüz nüfus artışına değinerek şu ifadelerde bulundu: “‘10 yılda 15 milyon genç’ denildiği zaman Yunanistan nüfusu 6 milyondu. Bugün bizim nüfusumuz 85 milyon, Yunanistan’ınki 11. Dolayısıyla başımıza ne geliyorsa nüfus artışından geliyor. Okul yetmiyor, gıda yetmiyor, eğitim yetmiyor. Hastane yetmiyor, hiçbir şey yetmiyor bugünkü durumda.” 

"NÜFUS KONTROLÜ ŞART"

"Bu kadar nüfusla ekonomiyi sağlamlaştırmak zor" diye sözlerini sürdüren Rahmi Koç, “Bir defa nüfusu kontrol etmemiz lazım. Bu kadar nüfusla hareket etmek ve ekonomiyi sağlamlaştırmak zor. Çünkü kendi yarattığımız kaynak kendimize yetmiyor. Muhakkak dışarıdan kaynak icap ediyor. Bugün memlekette işsizlik çok. Bir kişiye iş bulmak için 60 binle 80 bin dolar arasında yatırım icap ediyor. Bu yatırımın gelebilmesi için de altyapının düzenlenip yerine oturtulması lazım" diye konuştu. 

DEM Partili başkana soruşturma DEM Partili başkana soruşturma

"600 MİLLETVEKİLİ VAR 200'ÜYLE RAHATLIKLA HALLOLUR" 

"Diyorlar ki, devlette 5.5 milyon kişi çalışıyor. Buna askerler dahil değil. Dolayısıyla 2 milyon kişiyle bu devlet rahatlıkla döner. 600 milletvekili var, 200’üyle rahatlıkla hallolur. O bakımdan nüfus artışı çok önemli. Bunu rahmetli babamız zamanında görmüş ve Aile Planlaması Vakfı’nı kurmuş. Bunun üzerine bugün çalışılıyor. 5 yıllık, 10 yıllık planlar yapılmalı, onlara uyulmalı. Hangi hükümet gelirse gelsin o bayrağı daha da ileri götürmeli. Ben ikinci yüzyılı böyle görüyorum.”