Operasyon sırasında yakalanan 20 yaşındaki bir şüpheli, daha önce "evcil hayvanı kasten öldürmekten" suç kaydı bulunduğu ortaya çıktı ve etlerin sucuk yapılıp Düzce'de piyasaya sürüleceğini itiraf etti.

Taksiciden kadın yolcuya: Seni çift katlı otobüse bindireyim Taksiciden kadın yolcuya: Seni çift katlı otobüse bindireyim

Adana'da kesilen at ve eşek etlerinin İstanbul'a nakledilip sucuk yapılacağı bilgisini alan Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Takip sonucunda tırın durdurulduğu Anadolu Otoyolu Hendek geçişinde yapılan aramalarda, 700 kilogram at ve eşek eti ele geçirildi ve operasyonda 3 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden biri olan 20 yaşındaki C.D.'nin daha önce "evcil hayvanı kasten öldürmekten" suç kaydı bulunduğu belirlendi.

C.D., ifadesinde aldıkları etleri İstanbul'a götüreceklerini, orada sucuk yaptırdıktan sonra Düzce'de satmayı planladıklarını itiraf etti. Ancak yakalanan etler, Tarım Müdürlüğünce yapılan incelemeler sonucunda "tek tırnaklı hayvan eti" olduğu belirlendi ve imha edildi. Yakalanan 3 şüpheli hakkında adli ve idari işlemler başlatıldı.