Ödül, "Batı Balkanlar ve Türkiye'de Haberciliğin Niteliğinin ve Bağımsız Gazeteciliğinin Güçlendirilmesi II" projesi kapsamında düzenleniyor ve araştırmacı gazetecilik alanında önemli başarılara imza atanları ödüllendirerek onurlandıracak.

E-5'te zincirleme kaza! Çok sayıda yaralı var E-5'te zincirleme kaza! Çok sayıda yaralı var

Bu yılki yarışma, Türkiye'nin yanı sıra Arnavutluk, Bosna Hersek, Kosova, Karadağ, Sırbistan ve Kuzey Makedonya gibi ülkeleri kapsıyor. Başvurular, 1 Ocak 2023 ile 31 Aralık 2023 tarihleri ​​arasında yayımlanmış haberlerle yapılabilir. Yarışma, basılı, radyo, televizyon ve çevrimiçi platformlarda yayımlanan çalışmaları kapsıyor ve YouTube, TikTok, Instagram ve Podcast gibi yenilikçi formatlar üzerinden yapılan yayınlar da değerlendirmeye alınıyor.

Başvurular, organize suç, yolsuzluk, aşırılığın yükselişi, yabancı odakların etkisi, dijital alandaki temel hak ihlalleri ve AB entegrasyon sürecinde yaşanan zorluklar gibi ana temalar çerçevesinde değerlendirilecek.

Türkiye için ayrılan ödül fonu toplam 10 bin Avro. Birincilik ödülü 5 bin Avro, ikincilik ödülü 3 bin Avro ve üçüncülük ödülü 2 bin Avro olarak belirlendi. Ayrıca, bölgesel ödül için ayrılan fon da 10 bin Avro. Bölgesel ödülde birincilik 5 bin Avro, ikincilik 3 bin Avro ve üçüncülük ise 2 bin Avro olarak ödüllendirilecek.

Başvuru kategorileri arasında "yalnızca ulusal yarışma", "yalnızca bölgesel yarışma" veya "her iki kategori" seçenekleri bulunuyor. Ulusal yarışmaya katılanlar arasında bölgesel etki taşıdığı düşünülen haberler, ulusal jüri üyeleri tarafından bölgesel yarışma için aday gösterilebilecek.

Son başvuru tarihi her iki ödül için de 13 Haziran 2024, TSİ 23:59 olarak belirlendi.

Daha fazla bilgi için [email protected] ile iletişime geçilebilir.

Editör: Elif Erbay