ChatGPT'nin yeni yapay zeka modeli: GPT-4o ChatGPT'nin yeni yapay zeka modeli: GPT-4o

Meta, Facebook, Instagram ve Threads gibi sosyal medya platformlarında, diğer şirketlerin yapay zeka araçlarıyla oluşturulan görselleri etiketleme kararı aldı.

Meta, Yapay Zeka Ürünlü Görselleri İşaretleyecek (2)

Şirket, kullanıcıların paylaştığı içeriklerin yapay zeka tarafından oluşturulup oluşturulmadığını belirlemek için Meta AI özelliğini kullanacak. Bu özellik sayesinde yapay zeka ile üretilen gerçekçi görüntüler "AI ile Hayal Edildi" etiketiyle işaretlenecek. Bu uygulama, sadece Meta'nın değil, diğer şirketlerin yapay zeka araçlarıyla oluşturduğu içerikler için de geçerli olacak.

Açıklamada, sektör ortaklarıyla birlikte çalışılarak içeriklerin yapay zeka kullanılarak oluşturulduğunu belirten ortak teknik standartlara uyum sağlanacağı ifade edildi. Bu sayede kullanıcılar, paylaşılan içeriğin yapay zeka tarafından oluşturulduğunu kolayca görebilecekler.

Meta, Yapay Zeka Ürünlü Görselleri İşaretleyecek (1)

Şu anda bu özelliğin geliştirildiği ve gelecek aylarda tüm dillerde uygulanmaya başlanacağı belirtildi. Ayrıca, önemli seçimlerin yaklaştığı vurgulanarak, bu süre zarfında yapay zeka içeriğinin nasıl oluşturulduğu ve paylaşıldığı hakkında daha fazla bilgi edinmeyi amaçladıkları ifade edildi.