OpenAI'nın açıklamasında, GPT-4o'nun insan-bilgisayar etkileşiminde daha doğal bir adım olduğu ve modelin metin, ses ve görüntü kombinasyonlarından çıktı üretebildiği belirtiliyor.

Ayrıca, modelin ses girişlerine verdiği yanıt süresinin insan tepki süresine benzer olduğu vurgulanıyor. GPT-4o'nun özellikle görüntü ve ses anlama konusunda mevcut modellere göre daha iyi olduğu öne sürüldü.

GPT-4o'nun metin, görüntü ve ses genelinde uçtan uca tek bir yeni modelin eğitildiği bilgisi paylaşıldı ve bu yeni modelin tüm girdi ve çıktıları aynı sinir ağı tarafından işlediği belirtildi.

MAC'e Özel ChatGPT Uygulaması

Macbook Apple

OpenAI'den Google'a rakip arama motoru: SearchGPT OpenAI'den Google'a rakip arama motoru: SearchGPT

OpenAI, Mac işletim sistemi için tasarlanmış yeni bir ChatGPT masaüstü uygulamasını duyurdu. Bu uygulama, hem ücretsiz hem de ücretli kullanıcılar için mevcut olacak ve bilgisayarda yapılan işlemlere entegre olacak şekilde tasarlandı.

OpenAI'nın bugünkü tanıtım etkinliğinde, yeni modelin önceki modellere göre daha uygun maliyetli olması nedeniyle ücretsiz olarak sunulacağı belirtildi. Ücretli GPT-4o kullanıcıları ise daha fazla kapasiteye sahip olacaklar.

Yeni modelin ChatGPT'de birkaç hafta içinde sunulması planlanıyor.

Editör: Elif Erbay