Popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp, son dönemlerde yeni güncellemelere imza attı. Bu güncellemeler sonucunda anket açma özelliği Whatsapp uygulamasına hızlı bir giriş yaptı. Peki, Whatsapp uygulamasında anket nasıl açılır? 

Fortnite ve Tesla iş birliği: Cybertruck oyuna ekleniyor! Fortnite ve Tesla iş birliği: Cybertruck oyuna ekleniyor!

WhatsApp anket açma (adım adım)

WhatsApp'da anket nasıl açılır?

Whatsapp uygulamasında ister bireysel ister grup kurarak mesajlaşma uygulamasında aktif olabilirsiniz. Tüm bu özellikler kullanıcılara oldukça kolaylık sağlamaktadır. 

WhatsApp'da anket özelliğini açmanız için ilk önce yapmanız gereken şey öncelikle anketi açacağınız sohbete girmek. Daha sonra metin kutunda yer alan ataç simgesine (iPhone’da artı simgesine) dokunun. Ardından karşınıza çıkan listeden anket seçeneğine dokunup anket açma işlemini tamamlayabilirsiniz. 

Karşısınıza çıkan sayfada saru ve seçenkeleri yazacağınız alanı doldurmalısınız. Bu noktada en fazla 12 tercih olabileceğini belirtelim. Şıkları yazdıktan sonra “Birden çok yanıta izin ver” ayarını da kontrol etmenizde fayda var. Eğer her bir kişinin sadece bir defa oy verebilmesini istiyorsanız, ayarı işaretsiz hale getirmelisiniz. Son olarak “Gönder” butonuna dokunmalısınız. 

WhatsApp anket açma (adım adım)

WhatsApp uygulamasında anket açma

  • 1. Adım: Anket açmak istediğiniz sohbete giriş yapın.
  • 2. Adım: Metin kutusu için iPhone’da artı, Android telefonda ise ataç işaretine dokunun.
  • 3. Adım: Karşınıza çıkan listeden Anket seçeneğine dokunun.
  • 4. Adım: Daha sonra soracağınız soruyu ve anket seçeneklerini yazın.
  • 5. Adım: “Birden çok yanıta izin ver” seçeneğini kontrol edin. Eğer her kişinin sadece bir defa oy verebilmesini istiyorsanız, seçeneği işaretsiz hale getirin.
  • 6. Adım: Gönder butonuna tıklayın.
Editör: Beyza Pınar