Baharın gelişi ile beraber yurt genelinde hava durumlarında yaşanan gelişmeler insanların 'Yarın hava nasıl' sorusunu daha da akıllara getiriyor.

Sıcaklıklar düşüyor: Yağışlara dikkat! Sıcaklıklar düşüyor: Yağışlara dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı son tahminlere göre, yarın ülke genelinde yağışlı bir hava bekleniyor. Yağışlar genellikle Ege Bölgesi'nin iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneybatısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda kar ve karla karışık yağmur şeklinde olacak. Diğer bölgelerde ise genellikle sağanak yağışlar bekleniyor.

Özellikle İç Anadolu ile Doğu Akdeniz'in doğusu ve Doğu Anadolu'nun iç kesimlerinde yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Bu nedenle, vatandaşların dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları önem taşıyor.

Öte yandan, kuvvetli yağış beklenen Antalya için "turuncu", karla karışık yağmur beklenen Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Sivas, Tunceli, Batman, kuvvetli yağış beklenen Adana, Hatay ve Kahramanmaraş için "sarı" kodlu uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, yarından itibaren hava sıcaklıklarının ülke genelinde azalacağı öngörülüyor. Sıcaklıkların genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği belirtiliyor. Ancak, hafta sonuna doğru sıcaklıkların mevsim normallerinin yer yer altına düşeceği tahmin ediliyor.