11 Mayıs Cumartesi günü Türkiye genelinde hava durumu dikkat çekici değişikliklerle karşılaşacak. Meteoroloji yetkilileri, yağışlar konusunda vatandaşları uyarıyor. Özellikle hafta sonu için beklenen yağışlar, sürücüler ve açık hava etkinlikleri planlayanlar için önemli bir faktör olacak. İşte güncel hava durumu tahmini.

11 MAYIS CUMARTESİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA HAVA NASIL OLACAK?

İstanbul'da Hava Durumu

Bugün İstanbul'da hava kuvvetli gök gürültülü ve yağmurlu olacak. Sıcaklıklar da kısmen düşecek, mega kent en fazla 17 dereceyi görebilecek.

Ankara da aynı şekilde kuvvetli gök gürültülü ve sağanak yağışlı olacak. Sıcaklıklar 12 ile 20 derece arasında değişecek.

İzmir de gök gürültülü ve sağanak yağışlı olacak. Sıcaklıklar 15 ile 23 derece arasında değişecek.


11 MAYIS CUMARTESİ TÜRKİYE GENELİNDE HAVA NASIL OLACAK?

Hava Durumu-17

Bugün Türkiye genelinde tam anlamıyla bir "yağmur günü" olacak. Cumartesi, tüm ülkede yağışlar görülecek; bazı şehirlerde çok kuvvetli yağışlar yaşanırken, diğer şehirler daha normal bir sağanakla karşılaşacak.

METEOROLOJİDEN TOZ TAŞINIMI UYARISI

Hava Durumu Uyarısı

Kavurucu sıcaklar devam edecek (21 Temmuz Pazar Hava Durumu) Kavurucu sıcaklar devam edecek (21 Temmuz Pazar Hava Durumu)

Bugün meteoroloji tüm ülke için "toz taşınımı" uyarısı yapıyor. Alerjisi olanların dikkatli olması önemli. Ayrıca bugün Marmara ve Ege'nin bir kısmında saatte 70 kilometreye kadar çıkacak kuvvetli rüzgarlar bekleniyor.

Editör: Elif Erbay