Kayseri Hava Durumu Tahmini

Meteorolojiden yurdun bazı bölgelerinde il il yağış uyarısı(16 Temmuz Salı) Meteorolojiden yurdun bazı bölgelerinde il il yağış uyarısı(16 Temmuz Salı)

Kayseri Hava Durumu 11 Mayis 2024

Kayseri Hava Durumu 12 Mayis 2024

Kayseri'de 11 Mayıs 2024 akşama doğru hissedilmeye başlayan şiddetli rüzgar ve ardından beklenen sağnak yağış için Meteroloji Genel Müdürlüğü çeşitli uyarılarda bulundu. Akşama doğru hissedilmeye başlanan fırtına şeklindeki şiddetli rüzgarların, sabaha karşı 90 km/sa hıza ulaşması bekleniyor. 12 Mayıs 2024 günü devam edecek olan fırtına için trafikte aksamalar, dayanıksız çatıların uçabileceği ve solunum yolu problemlerinin yaşabileceğine ilişkin vatandaşlar uyarılmakta ve tedbirli olmaya davet edilmektedir.

Hava Durumu Tahmini

Kayseri, Sivas, Nevşehir ve Yozgat bölgesi genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmurların Sivas'ın kuzeydoğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde toz taşınımı da görülebilir. Bununla birlikte hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülüyor.

Güney yönlerinden orta kuvvette, yer yer kuvvetli (40-70 km/sa), Kayseri ve Sivas çevrelerinde kısa süreli fırtına şeklinde (70-90 km/sa) güçlü rüzgarların esmesi bekleniyor.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Bölge genelinde toz taşınımı yaşanması ihtimali bulunduğundan, karşılaşılabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde düşme, yağış anında çamur şeklinde yağış ve solunum problemleri) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat), Kayseri ve Sivas çevrelerinde kısa süreli fırtına (70-90km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (çatı uçması - trafikte aksamalar - ağaç veya direklerin devrilmesi - soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Sivas'ın kuzeydoğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel-su baskını-yıldırım-yerel dolu yağışı-ani rüzgar, trafikte aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Editör: Haber Merkezi