İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, operasyonlar kapsamında Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Bursa'da eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Örgüt lideri olarak bilinen Yılmaz ve Erdem Çakar kardeşlerin başında olduğu "Çakar" adlı suç örgütüne ait 8 kişi gözaltına alındı.

DENİZKURDU-2 Tatbikatı son erdi DENİZKURDU-2 Tatbikatı son erdi

Operasyonların Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda gerçekleştirildiğini belirten Bakan Yerlikaya, örgüt üyelerinin suç faaliyetlerini çeşitlendirdiğini ifade etti. Özellikle Altınova ilçesinde faaliyet gösteren oto lastik, petrol istasyonu, işçi servisi işletmeciliği ve çiçek yetiştiriciliği gibi alanlarda faaliyet gösteren kişileri hedef aldıkları ve fahiş faizlerle borçlandırarak tefecilik yaptıkları ortaya çıktı.

Suç örgütünün işlediği suçlar arasında tehdit, hakaret, kurşunlama gibi ciddi suçlar da bulunuyor. Ayrıca, sahte fatura düzenleme gibi usulsüzlüklerle de yasadışı faaliyetlerde bulundukları belirtildi. Operasyonlar sırasında ruhsatsız tabancalar, av tüfekleri ve büyük miktarda para ile birlikte çek, senet, tapu ve dijital materyallere el konuldu.

Bakan Yerlikaya, operasyonlarda emeği geçen Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı ve polis ekiplerini tebrik ederken, halkın huzurunu kaçıran suç örgütlerine göz açtırmayacaklarını vurguladı. Organize suç örgütlerinin her türlüsüne karşı kararlılıkla mücadele edeceklerini belirten Yerlikaya, suçluları tek tek adalet önüne çıkaracaklarını ifade etti.