Düzce Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşları sağlıklı beslenme konusunda uyardı. Dr. Yılmaz, bayram ziyaretlerinde sunulan ikramlara dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, aşırıya kaçılmaması ve yeterli dengeli beslenme ilkelerinin unutulmaması gerektiğini belirtti.

2024 Ramazan Bayramı Tatili Kaç Gün

İleri evre parkinson hastalığında ‘bağırsak jeli’ tedavisi İleri evre parkinson hastalığında ‘bağırsak jeli’ tedavisi

Sağlıklı beslenme önerilerinde bulunan Dr. Yılmaz, bayram günlerinde besin çeşitliliğine önem verilmesi gerektiğini ve öğünlerde beş besin grubundan besinlerin tüketilmesinin sağlıklı ve dengeli bir seçim olduğunu vurguladı. Ayrıca, öğün aralarının düzenli olması, ara öğünlerde taze meyve veya az şekerli içeceklerin tüketilmesi gerektiğini belirtti.

Bayramda Tatlıyı Fazla Kaçırmayın

Bayram sabahlarında hafif bir kahvaltı ile güne başlamanın önemine değinen Dr. Yılmaz, kızartma ve yağlı besinlerden kaçınılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, tatlı tercihinde sütlü tatlılar ve az şekerli içeceklerin tercih edilmesinin sindirim sistemi sağlığı açısından önemli olduğunu söyledi.

Dünyanın En Iy Tatlıları

Son olarak, tüm vatandaşların sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmesi temennisinde bulunan Dr. Yılmaz, sağlık çalışanları başta olmak üzere herkesin Ramazan Bayramını kutladı ve hastalara acil şifalar diledi.

Bu uyarılarla birlikte, vatandaşların bayramın tadını çıkarırken sağlıklarını da korumaları hedefleniyor.