Hastanelerde onaylı randevu dönemi başlıyor. Artık randevu alanlar, bir gün önce akşam 8'e kadar randevularını onaylamak zorunda olacaklar. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Ertesi gün randevusu olan her hastamız akşam saat 8'e kadar randevusuna onay verecek ya da gelmeyeceğini bildirecek. Bu sisteme onaylı randevu sistemi diyoruz. Uygulama pazartesi başlıyoruz." şeklinde açıklama yapmıştı. Geçen yıl gelinmeyen toplam randevu sayısının 81 milyona ulaşması nedeniyle, randevu kapasitesinin yüzde 30'u kullanılamadı. Yeni uygulama, bu durumun önüne geçmek için hayata geçiriliyor.

65 yaş üstü zorunlu değil

Uzun süre topuz ve atkuyruğu kullanan kadınlarda kelleşmeye dikkat! Uzun süre topuz ve atkuyruğu kullanan kadınlarda kelleşmeye dikkat!

Ancak onaylı randevu uygulamasından 2 grup muaf olacak. 65 yaş üstü ve kanser hastaları, randevularını onaylamak zorunda olmayacaklar. Randevusuna gitmeyenler için yaptırım uygulaması da devam edecek. Bu kişiler, randevu alıp gitmedikleri branştan, 15 gün içerisinde yeni randevu alamayacaklar.

Editör: Haber Merkezi