Sosyal medyada dolaşan iddialara göre, Milli Eğitim Bakanlığı koltuğunda değişiklik yaşanacak ve Erzincan Valisi olarak görev yapan Hamza Aydoğdu'nun yeni bakan olacağı konuşuluyor. Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Oğuz Özat da bu iddiayı sosyal medya hesabından gündeme taşıdı.

Görünüşe göre, Milli Eğitim Bakanlığı'nda önemli bir değişim rüzgarları esiyor. Sosyal medyada hızla yayılan haberlere göre, mevcut bakanın yerine Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu'nun atanacağı konuşuluyor. Ancak, henüz resmi bir açıklama yapılmadığı için bu iddiaların kesinliği konusunda belirsizlik sürüyor.

Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Oğuz Özat da bu konuda sessiz kalmadı ve sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla gündemi daha da hareketlendirdi. Özat'ın bu paylaşımıyla birlikte, kamuoyu bu konuya daha fazla ilgi göstermeye başladı ve atama sürecine dair merak arttı. İşte Oğuz Özat'ın paylaşımı;

"Bu durumdan tarafların ve Hükümetin niye haberi yok?
Hamza Aydoğdu sevdiğimiz, değer verdiğimiz, bir öğretmen olarak Valiliği çok güzel başarmış ve öğretmenin nasıl Vali olacağını göstermiş biridir.
Kendisi ile de görüşüyoruz, sorduk, böyle bir şey yok.
isminin bu tür şeylerde geçmesine de rahatsızlık duyuyor
Devlet görev verirse O başka konu
Bu ülke tarihinde öğretmen atamasını az yaptı veya yapmadı diye görevden alınan bir bakan yok.
Lütfen isimleri kişisel Menfaat için kirletmeyin
Ve böyle bir değişimin kesinlikle olmayacağını milli eğitim bakanının da bildiğim kadarıyla kabinedeki en güçlü bakan ve değişmeyecek bakanlardan biri olduğunu biliyoruz.
İyidir kötüdür o ayrı konu
Ancak yerine şu gelecek diye diğer kişileri yıpratmayın
Hayatında Ankara'yı görmemiş adam, bakan değiştirmiş, hesabına son dakika diye paylaşım yapıyor siz de ciddiye almışsınız"

Hamza Aydoğdu Kimdir?

Hamza Aydoğdu, Türk edebiyatı ve eğitim alanında önemli bir isim olarak tanınmaktadır. Kendisi Bitlis'te doğmuş ve ilk öğrenimini burada tamamlamıştır. Orta ve lise eğitimini de yine Bitlis'te almıştır. Yüksek öğrenimine Kayseri Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde devam etmiş ve başarıyla tamamlamıştır.

Seçimden sonra ilk Erdoğan ve Bahçeli görüşmesi Seçimden sonra ilk Erdoğan ve Bahçeli görüşmesi

Akademik kariyerine odaklanan Aydoğdu, yüksek lisansını Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde "Oğuz Atay ve Yusuf Atılgan'ın Eserlerinde Yabancılaşma" konulu çalışmasıyla tamamlamıştır. Daha sonra doktorasını Ankara Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde “Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun Eserlerinde Eğitim Değerleri” isimli teziyle tamamlamıştır. Yeni Türk Edebiyatı alanında Doçent unvanına sahip olan Aydoğdu'nun, alanıyla ilgili birçok akademik makale ve kitabı bulunmaktadır.

Çalışma hayatına Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen olarak başlayan Aydoğdu, kısa sürede gösterdiği başarılarla müşavirlik, daire başkanlığı, genel müdür yardımcılığı ve genel müdürlük gibi önemli görevlere yükselmiştir.

9 Haziran 2020 tarihli ve 2020/274 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Aksaray Valiliği görevine atanmıştır. Daha sonra 10 Ağustos 2023 tarihinde Erzincan Valiliği görevine atanmıştır.

Aydoğdu, evli ve iki çocuk babasıdır. Hem akademik alanda hem de kamu yönetimi alanında gösterdiği başarılarla tanınan bir isimdir.