"Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 9 yıl önce terör saldırısı gerçekleşmişti. Eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesine ilişkin davada yeni bir gelişme yaşandı. Tutuksuz olarak yargılanan polisler S.T., F.T. ve M.S. için savcı, beraatleri yönünde mütalaa verdi.

Ne olmuştu?

Eski Ulaştırma Bakanı Aysoy hayatını kaybetti Eski Ulaştırma Bakanı Aysoy hayatını kaybetti

Hatırlanacağı üzere, Sur ilçesinde 28 Kasım 2015'te Diyarbakır Barosu'nca düzenlenen basın açıklaması sırasında meydana gelen terör saldırısında, iki polis şehit olmuş, Tahir Elçi ise hayatını kaybetmişti. İki terörist, kendilerini durduran polisleri şehit edip Elçi'nin bulunduğu sokağa kaçmış ve burada çıkan çatışmada Elçi vurularak hayatını kaybetmişti.

Savcının talebi...

Davanın seyrinde önemli bir dönüm noktası olan savcının beraat talebi, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. İddianamede yer alan bilgilere göre, polis memurları M.S, F.T. ve S.T. hakkında "bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan her biri için 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Firari durumda olan ve saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen PKK'lı terörist ise 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanıyor."