DGS başvuru kılavuzu yayımlandı! 2024 DGS başvuru ücreti ne kadar? DGS başvuru kılavuzu yayımlandı! 2024 DGS başvuru ücreti ne kadar?

26 Nisan'da paylaşılan müfredat taslağı, belirlenen süre içinde görüşe açıldı. Taslakta ders içeriği sadeleştirildi ve bazı konular tamamen çıkarıldı. Yeni müfredatın adı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" olarak belirlendi ve gelecek eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak.

Seyreltilmesi Gerekliydi 

Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin, "Bazı sınıflarda konu tekrarları vardı, yani aynı konu ortaokulda da, lisede de karşımıza çıkıyordu. Öğretmenlerin müfredatı yetiştiremediği, ders saatlerinin yeterli gelmediği hatta 60-70 saate çıkması dahi telaffuz edildi. Bu mümkün olmadığı için yapılacak şey seyreltmekti," şeklinde değerlendirmede bulundu.

Özellikle sayısal derslerde integral konusunun kaldırılmasına ilişkin olarak Gültekin, "Matematik, fizik, biyoloji ve kimya gibi birçok alanda integral önemli bir konudur. İntegralin olmadığı bir limitten, türevden bahsedilemez. Evet, seyreltilmesi gerekiyordu ama seyreltirken mükerrerler seyreltilmeliydi," dedi.

Eleştirilere Bakandan Yanıt Geldi

Yeni müfredatla ilgili eleştirilere Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den yanıt geldi. Tekin, "Bilgiye ulaşmanın kolay olduğu dönemde, bilgi yüklemeye devam edersek çağdaş ülkelerden koparız" diyerek, yurtdışındaki örneklerde müfredatın hafifletildiğini vurguladı ve beceri temelli bir eğitim sistemi kurduklarını belirtti.