DGS başvuruları için heyecan dorukta! Adaylar, başvuru tarihlerini, sınav ücretini ve diğer detayları öğrenmek için sabırsızlanıyor. ÖSYM AİS üzerinden gerçekleştirilecek başvurular için öğrencilerin T.C. kimlik numarası ve aday şifresi gerekiyor. DGS başvuru ekranında sınav merkezi tercihleri gibi işlemleri tamamlayan adaylar, ardından DGS sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlıyorlar. Ancak sınav ücretini belirlenen süre içinde yatırmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacak. Katılan adaylar, sonrasında açıklanan taban puanlara göre tercih yapacak ve yerleştirilecekler. Peki, 2024 DGS başvuruları ne zaman başladı? İşte, detaylı bilgiler...

DGS Başvuru Kılavuzu Yayınlandı

ÖSYM'den son dakika açıklaması geldi. DGS başvuruları başladı ve DGS başvuru kılavuzu erişime açıldı. Adaylar için önemli tarihler şu şekilde:

Öğretmenlerin il içi tayin başvuruları başladı mı? Öğretmenlerin il içi tayin başvuruları başladı mı?
  • 2024 Dikey Geçiş Sınavı (2024-DGS): 30 Haziran 2024 tarihinde uygulanacak.
  • Başvuru Tarihleri: 10-20 Mayıs 2024 arasında başvurular alınacak.

2024 DGS Başvuruları Ne Zaman?

DGS başvuru işlemleri 10 Mayıs'ta başladı ve 20 Mayıs Pazartesi gününe kadar devam edecek. Başvuru yapmayan adaylar için geç başvuru imkanı ise 28 Mayıs'ta başlayacak ve bu adaylardan %50 artırımlı bir ücret alınacak.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Adaylar, T.C. kimlik numarası ve ÖSYM AİS şifresiyle veya e-Devlet girişiyle Aday İşlemleri Sistemine ulaşarak başvurularını gerçekleştirebilirler.

DGS Sınav Ücreti Belli Oldu

2024 yılında DGS sınavı başvuru ücreti 590 TL olarak belirlendi. Başvuru ücretleri ÖSYM e-Ödemeler bölümünden veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla ödenecek. Son ödeme tarihi ise 21 Mayıs 2024 olarak belirlendi.