Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Öğretmenlik Meslek Kanunu'na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Tüm meslek gruplarında şiddetin her türlüsüyle mücadelelerinin kararlılıkla sürdürüldüğünü vurgulayan Yılmaz, AK Parti Meclis grubu ile istişareler sonucunda hazırlanan taslak metnin önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine geleceğini belirtti.

Doğrudan tutuklama sebebi sayılacak

Taslak metnin eğitimcilere karşı şiddeti doğrudan tutuklama sebebi sayarak, bu kişilere tutuksuz yargılanma yolunu kapattığını ifade etti.

Yılmaz, taslağın içeriği hakkında şu detayları paylaştı:

"Taslak, eğitimcilere karşı şiddetin doğrudan tutuklama sebebi sayılarak bu fiilleri işleyenlere tutuksuz yargılanma yolunun kapatılmasını, bu fiilleri işleyenlerin hapis cezalarının ertelenmesinin engellenmesini, bu türden fiillere karşılık ceza kanunlarında öngörülen cezaların yüzde 50 oranında artırımlı olarak verilmesini içeriyor."

KPSS saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek? KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek? KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bu açıklamaların ardında, İstanbul'daki bir özel lisede yaşanan ve okul müdürü İbrahim Oktugan'ın silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesiyle gündeme gelen olay da hatırlatıldı. 

Editör: Haber Merkezi