Milli Eğitim Bakanlığı bugün yeni bir duyu yayımladı. Yaptığı duyuru kapsamında öğretmenlerin 2024 yılı içi isteğe bağlı yer değiştirme işlemlerine şişkin detaylar yer alıyor. www.personel.meb.gov.tr adresinden yayımlanan duyurunun detaylarına erişebilirsiniz. 

İstanbul’da bir öğrencinin yaşam maliyeti asgari ücrete eşdeğer İstanbul’da bir öğrencinin yaşam maliyeti asgari ücrete eşdeğer

Buna göre başvurular 13 Mayıs 2024'te başlayıp 17 Mayıs 2024 tarihinde son bulacak. 

Atamalar ise 22 Mayıs 2024 tarihinde valilikler tarafından yapılacak.

İl İçi Yer Değiştirme Başvurusu

Başvurular, MEBBİS veya Personel Yönetim Sistemi web sitelerinde bulunan Elektronik Başvuru Formu aracılığıyla gerçekleştirilecektir. mebbis.meb.gov.tr veya personel.meb.gov.tr adreslerinden başvuru formuna erişebilirsiniz. 

İl içi yer değişikliği başvurularında öğretmenler en fazla 40 eğitim kurumu seçebilecekler.

Başvuru Koşulları

1. Adaylığı kaldırılmış olmak,

2. 30 Eylül 2024 tarihi itibarıyla bulundukları eğitim kurumunda en az üç yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak,

3. 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 4’üncü maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken üç yıllık çalışma süresi sonunda öğretmen kadrosuna atananlar bakımından, bu bölümün 1 ve 2’nci maddesine ek olarak öğretmen kadrosuna atandıkları tarihten itibaren 30 Eylül 2024 tarihi itibarıyla bir yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak,

4. Sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken 7433 sayılı Kanun kapsamında öğretmen kadrosuna atananlar bakımından bu bölümün 1 ve 2’nci maddesine ek olarak 30 Eylül 2024 tarihi itibarıyla sözleşmeli ve kadrolu toplam 4 yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak şartları aranacaktır.

Atama Sürecinin Detayları

Atama süreci için, il içinde yer değiştirmek isteyen öğretmenlerin hizmet puanları, son başvuru tarihi olan 17 Mayıs 2024'e göre belirlenecektir.

İl içi yer değişiklikleri, öğretmenlerin tercihleri doğrultusunda hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır. Hizmet puanları eşit olduğunda, öncelikle öğretmenlikte daha uzun hizmet süresine sahip olanlar tercih edilecek ve daha önce göreve başlayanlar önceliklendirilecektir. Eşitlik halinde ise atama, bilgisayar kurası ile belirlenecektir.

Editör: Elif Erbay