İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edilen Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklanırken, 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Soruşturmasında dikkat çelen bir ayrıntı ortaya çıktı. Soruşturmada gözaltına alınanlardan bir kişinin de, Polat çiftinin Aile Hekimi olarak görev yapan Yeşim Altınkalem Dalkıran olduğu anlaşıldı. Dalkıran, hakimlik sorgusu sonrası adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

Numan Kurtulmuş'dan MHP ziyareti Numan Kurtulmuş'dan MHP ziyareti

12 KİŞİYE TUTUKLAMA 

Hakimlik, ifadesi alınan Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu’nun da aralarında bulunduğu 12 kişinin tutuklanmasına karar verirken, 6 kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına hükmetti.

Polat çiftiyle beraber tutuklanan 10 kişi arasında Engin Polat'ın kardeşi Alper Kürşat Polat, babası Sezgin Polat, Dilan Polat'ın kardeşleri Sıla Doğu ve Can Doğu da var.

DİKKAT ÇEKEN AYRINTI
Davanın yankıları sürerken soruşturmada dikkat çeken bir detay daha ortaya çıktı. 

Halk TV'de yer alan habere göre gözaltına alınan isimlerden birinin de Aile Hekimi olarak görev yapan Yeşim Altınkalem Dalkıran olduğu ortaya çıktı.

Savcılık, Dr. Dalkıran'ı da tutuklanması talebi ile sulh ceza hakimliğine sevk etti fakat Dr. Dalkıran, hakimlik sorgusu sonrası adli kontrol şartı ile serbest kaldı.