X şirketi, "Not A Bot" adını taşıyan yeni abonelik sisteminin test edilmekte olduğunu duyurdu. Bu uygulama, Yeni Zelanda ve Filipinler'de kullanıcılara yıllık 1 dolar ödeme karşılığında sunulan bir hizmeti içeriyor. Test aşamasında, bu iki ülkede platforma katılan kullanıcılara, telefon numaralarını doğruladıktan sonra yıllık abonelik seçeneğini sunuluyor.

YILLIK 1 DOLAR 

Yıllık 1 dolar ödeyerek abonelik başlatan kullanıcılar, temel işlevleri kullanma hakkı elde ediyorlar. Bu işlevler arasında gönderi paylaşma, gönderi beğenme ve gönderilere yanıt verme gibi seçenekler bulunuyor. Abonelik başlatmayan kullanıcılar ise yalnızca hesapları takip edebilirken, gönderileri görüntüleyebilir ve videoları izleyebilirler.

Bu yeni abonelik sisteminin başlamış olan bot ve sahte hesaplarla mücadele amacı güttüğü ifade ediliyor. Bu sistemin, daha fazla güvenlik ve doğruluk sağlamak amacıyla hayata geçirildiği belirtiliyor. Uygulamanın test aşamasında olduğu ve 17 Ekim tarihinden önce üye olan hesapları kapsamadığı da açıklamada yer alıyor.