Ticimax, birinci yılını kutladı Ticimax, birinci yılını kutladı

ÖSYM'nin yapay zeka alanındaki çalışmalarına odaklandığını ifade eden Ersoy, özellikle dil sınavlarında yapay zekanın kullanımına yönelik projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi. Dil sınavlarının değerlendirilmesinde yapay zeka teknolojilerini kullanmayı planladıklarını belirten Ersoy, doğal dil işleme ve makine öğrenmesi gibi yapay zeka teknolojilerini dil sınavlarında uygulamayı hedeflediklerini açıkladı.

Ersoy, yapay zeka çalışmalarının başlangıcının dil sınavlarıyla olacağını ve ardından bu teknolojinin diğer sınavlara adapte edileceğini ifade etti. Yapay zeka soru üretiminden değerlendirmeye kadar bir sürecin olduğunu vurgulayan Ersoy, insan faktörünün her zaman ön planda olacağını ve uzmanların, öğretmenlerin ve öğretim elemanlarının bu süreçte aktif rol oynayacağını belirtti.

ÖSYM Başkanı ayrıca, yapay zekanın sınav süreçlerinin optimizasyonunda da kullanılacağını ve devletin çeşitli sistemlerinin entegre edilmesiyle adayların atanacağı okulların belirlenmesinden, öğretmenlerin görevlendirilmesine kadar birçok süreçte yapay zekanın etkili olacağını ifade etti. Ancak, Ersoy, yapay zeka ile insan dengesini dikkatlice koruyacaklarını vurgulayarak, insan faktörünün süreçlerin önemli bir parçası olacağını sözlerine ekledi.