Bir vatandaş obezite ile mücadele için aralıklı oruç diyetinin ülke genelinde uygulanmasını istedi. Bir başka vatandaş ise yolda geçen sürenin mesai olarak sayılmasını talep etti.

Dilekçe Komisyonu'na, 15 Mayıs 2023'ten bu yana 8,142 başvuru yapıldı. Komisyon, toplamda 15,807 dilekçe hakkında karar verdi.

Naci Görür açıkladı: Deprem bekliyoruz Naci Görür açıkladı: Deprem bekliyoruz

Bu taleplerin yanı sıra, ilginç dilekçeler de Komisyona iletilmiş. Örneğin, bir vatandaş mahalle muhtarlıklarının kaldırılmasını istemiş. Başka bir kişi ise kamu kurumlarında sigara içen ve içmeyen memurlar arasında eşitliğin sağlanması için kanuni düzenleme yapılmasını talep etmiş.

Ayrıca, haftalık çalışma süresinin 35 saate düşürülmesi ve yolda geçen sürelerin çalışma süresine dahil edilmesi talebi gibi talepler de var.

Bir başka vatandaş ise sosyal medya üzerinden kışkırtıcı açıklamalar yapılmasının ardından hakaret davası açılarak gelir elde edildiğini iddia ederek önlem alınmasını talep etmiş.

Nakit paranın kullanımının azaltılması ve POS cihazları üzerinden alınan komisyon ve vergi oranlarının düşürülmesi talebi de Komisyona iletilmiş.

Ayrıca, yabancı uyruklu birinin çocuğunun yurt dışına kaçırılması durumunda TBMM'de araştırma komisyonu kurulması talebi ve bir marketin apartmanın altında bulunan soğutucu fanının oluşturduğu gürültü nedeniyle fanın dışarı taşınması talebi gibi farklı konular da dile getirilmiş.

Talepler arasında öne çıkan bir diğer başlık ise obezite ile mücadele için aralıklı oruç diyetinin ülke genelinde uygulanması ve hazır/paketlenmiş gıdalarda katkı maddesi bulundurulmaması talebi olmuş.

Bazı vatandaşlar, milletvekillerinden sürekli kısa mesaj almak konusundan da şikayetçi olmuş.

Editör: Elif Erbay