22 yaşındaki Zeren Ertaş 26 Ekim'de Aydın Güzelhisar KYK Kız Öğrenci Yurdunda bindiği asansörün düşmesi sonucu yaşamını yitirmişti. Bu olay sonrası gözler KYK yurtlarındaki asansörlerle ilgili ihmallere çevirildi.

Ertaş'ın ölümünün ardından pek çok KYK yurdunda öğrenciler benzer sorunlar yaşadıklarını paylaşıyor.

Son olarak Rize Ayder KYK Kız Öğrenci Yurdu'ya ilgili sosyal medyada paylaşımlar yapıldı.

Söz konusu yurtta kaldığını belirten bir X (eski adıyla Twitter) kullanıcısı, "Bugün kaldığımız yurtta asansör düştü. Burası Rize Ayder KYK Kız Yurdu. Yine bir ihmal ve yine düşen bir asansör. Lütfen sesimizi duyun ve duyurun artık!" paylaşımında bulundu. Paylaşımların devamında şu ifadeler yer aldı:

"Ve bizlere itfaiye asansöre binmeyin diye uyarı yapıyor. Binmeyin diye. İçeride kimse yok diye yalan söylediler ve arkadaşımız şu anda ambulansın içinde. Allah sizi ıslah etsin! Biz bavulla geldiğimiz yerden tabutla çıkmak istemiyoruz!"

DEM Partili başkana soruşturma DEM Partili başkana soruşturma

Trabzon merkezli haberlobi.com adlı haber sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Levent Ustabaşı da sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımda "Türkiye’de yurtlarda asansör çökmesi olayları son bir ayda artarken daha bu akşam Rize’den bir telefon aldım. Ayder KYK Kız yurdunda 9. kattan asansör yere çakıldı. Şu an asansörü açmaya uğraşıyorlar. İnsanlar dehşet içinde yurda koşuyor! Ne oluyor bu nedir asansör vakaları?" ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.