Reuters haber ajansıın aktardığına göre, Gazze'ye yardım amacıyla düzenlenen üçüncü yardım konvoyu, 14 TIR ile bölgeye ulaştı. 

İsrail ordusu tarafından Gazze'ye uygulanan abluka nedeniyle halk elektrik, su, yakıt ve insani yardımlara erişim konularında büyük mağduriyetler yaşadı.

Ancak son gelişmeler, Gazze'ye yardımların artmasına olanak tanıdı. İsrail, Refah Sınır Kapısı'nda engelleri kaldırdı ve BM ile Mısır Kızılayı'nın insani yardım malzemelerini taşıyan ilk yardım konvoyu bölgeye giriş yaptı.

Ancak bu yardım miktarının yetersiz olduğu belirtildi, çünkü bölgedeki 1.6 milyon insanın büyük bir kısmı kritik insani yardıma ihtiyaç duyuyor. İkinci yardım TIR'ı da bölgeye ulaştı, ardından üçüncü yardım konvoyu yola çıktı.

Reuters tarafından aktarılan bilgilere göre, üçüncü yardım konvoyu Refah Sınır Kapısı'na yaklaşarak Gazze'ye doğru ilerliyor. Ancak konvoydaki TIR sayısına dair henüz kesin bilgi verilmedi. Gaza'ya yapılan yardımlar, bölgenin insani krizini hafifletme çabalarının bir parçasını oluşturuyor.