Netanyahu'nun Tutuklanma Endişesi

İsrail'in Maariv gazetesinde yer alan haber, Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Netanyahu hakkında bir tutuklama emri çıkarılma ihtimali üzerine Başbakan'ın endişesini vurguluyor. Netanyahu'nun son günlerde uluslararası liderlerle yoğun bir şekilde temasa geçtiği belirtiliyor, özellikle ABD Başkanı Joe Biden'a bu konuda baskı yapmaya çalıştığı ifade ediliyor. Netanyahu'nun olası tutuklama emrine karşı sert bir tutum sergilediği ve İsrail'in bu duruma boyun eğmeyeceğini vurguladığı da haberin öne çıkan noktaları arasında.

Yoğun çaba

Ayrıca, İsrailli yetkililerin olası bir tutuklama kararının sadece askerler değil, politikacılar hakkında çıkmasını beklediği ve UCM'nin bu tür bir karar alması durumunda İsrail'in uluslararası düzeyde siyasi bir kampanya başlatmayı planladığı belirtiliyor. Netanyahu'nun ve diğer İsrail yetkililerinin, uluslararası tutuklama kararını engellemek için uluslararası düzeyde yoğun bir çaba harcadığı da haberin dikkat çeken detayları arasında yer alıyor.

Acil önlemler...

Oxford Üniversitesi öğrencilerinin Filistin desteği 5.gününde Oxford Üniversitesi öğrencilerinin Filistin desteği 5.gününde

İsrail'in ulusal güvenlik konseyinin de bu durumu değerlendirdiği ve olası senaryolara karşı acil önlemler almaya hazırlandığı vurgulanıyor. Netanyahu'nun, olası tutuklama emri karşısında görüşmeler gerçekleştirdiği ve bu süreçte ABD Kongresi ve yönetimiyle temas halinde olduğu da haberin önemli detaylarından biri olarak öne çıkıyor.

Tutuklama ihtimali

Kanal 12'nin daha önceki haberine de atıfta bulunuluyor; burada da UCM'nin Gazze Şeridi'nde işlenen savaş suçları nedeniyle Netanyahu ve İsrail üst düzey yetkilileri hakkında uluslararası tutuklama emri çıkarılma ihtimalinin olduğu belirtilmişti.